Sindicatele functionarilor publici i-au prezentat premierului Emil Boc situatia exploziva de la Finante inainte de protestul spontan, iar acesta le-a raspuns ca sunt baliverne, a declarat joi liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica.

"Am avut discutii cu institutia si chiar cu premierul. I-am spus lui Boc despre situatia exploziva a salariatiilor de la Finante si ne-a raspuns sa-l lasam cu balivernele. Noi pregateam un protest sindical pentru 18 octombrie", a spus Marica, citat de MEDIAFAX.

Liderul Sed Lex apreciaza ca sistemul de sporuri si stimulente aplicate in finantele publice este unul corect si ca astfel de forme sunt practicate in diferite modalitati si in alte state.

Mai mult, Marica a aratat ca presedintele Traian Basescu pleda cand era ministru al Transporturilor pentru acordarea de stimulente la Mnisterul de Finante, din sumele colectate.

"Si presedintele cand era la Ministerul Transporturilor ne spunea ca nu se pot da salarii mai mari la Finante, pentru ca nu sunt bani la buget, ci sa se acorde stimulente din ce se colecteaza", a spus Marica.

Aproximativ 500 de angajati protesteaza in fata Ministerului Finantelor Publice si alti 200 pe holurile institutiei.

Protestul de la Ministerul Finantelor continua


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.