Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, la Parlament, ca detecteaza in PDL "un apetit de innoire", "ceea ce s-ar putea rezuma la ideea ca PDL da semne de viata, ca este interesat de propria evolutie si capabil de innoire".

"Eu deocamdata detectez o sete de dezbatere si de teme noi, deci un apetit de innoire pe care l-am sesizat si la baza partidului si in conducerea lui, ceea ce s-ar putea rezuma la ideea ca PDL da semne de viata, ca este interesat de propria evolutie si capabil de innoire", a spus Baconschi.

Intrebat daca lansarea platformei crestin-democrate poate fi considerata un pas catre o functie de conducere in fruntea partidului, el a spus ca nu isi pune aceasta problema, transmite MEDIAFAX.

"Deocamdata, incerc sa definesc aportul meu la aceasta constructie si partidul insusi va decide ce este mai bine pentru viitoriul lui", a adaugat el.

Referitor la platforma crestin-democrata pe care o lanseaza miercuri seara, Baconschi a precizat ca nu este vorba despre "o abordare sectara, fractionista". "Este un plus doctrinar si institutional pe care vreau sa-l aduc PDL si dreptei romanesti si este un mare santier unde va trebui sa elaboram noi politici si un alt fel de a face politica", a completat el.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, proaspat inscris in PDL, isi va lansa, miercuri seara, la Ateneu, proiectul politic anuntat inca din vara, Fundatia Crestin-Democrata, organism menit, potrivt acestuia, "sa dezvolte institutional si din punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta".

In vara acestui an, Baconschi, fost consilier prezidential, a declarat, raspunzand unei intrebari, ca a creat think-tank-ul politic Fundatia Crestin-Democrata pentru a dezvolta institutional si europeniza PDL, fara a produce schisme in interiorul formatiunii.

Ministrul de Externe s-a inscris, la finele lunii septembrie, in PDL, "fiindca acest partid are nevoie de voci noi, de oameni capabili sa fie purtatorii de mesaj ai Romaniei europene".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.