PC va incerca pana in primavara anului viitor fortarea constituirii unui grup parlamentar propriu al partidului in cazul in care va strange suficienti parlamentari nemultumiti de la PDL si UNPR, a declarat luni liderul PC, Daniel Constantin.

Constantin a precizat, la o conferinta de presa, ca PC incearca sa finalizeze in acesta saptamana si saptamana viitoare discutiile cu anumiti parlamentari din PDL si independenti - UNPR si se gandeste chiar in aceasta perspectiva, la fortarea constituirii unui grup parlamentar propriu ca raspuns la "fortarea PDL de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor astfel incat sa-si nominalizeze inca un reprezentant in Birourile Permanente".

"Incercam sa finalizam in aceasta saptamana si saptamana viitoare discutiile pe care le avem cu anumiti parlamentari din tabara puterii pentru a incerca sa dam o forta ceva mai mare motiunii de cenzura care se impune in perioada urmatoare. Ne gadim chiar in aceasta perspectiva in cazul in care nemultumiti din cele doua partide PDL si UNPR, numarul nemultumitilor se va mari, sa incercam chiar fortarea unui grup parlamentar propriu al PC pana in primavara anului viitor. Acesta si pe fondul fortarii de catre cei de la PDL a reglamentului Camerei Deputatilor si incercarii de a nominaliza un reprezentant al UNPR in Birourile Permanente", a spus Costantin, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca PC va prezenta in perioada urmatoare deputatii si senatorii care vor parasi barca puterii, acestia fiind si de la PDL si de la UNPR. "Nu pot sa va spun acum numarul. Noi suntem in discutii cu cativa parlamentari in special din Camera Deputatilor", a precizat liderul PC.

Daniel Constantin a aratat ca a discutat si cu PSD, partenerul de alianta, aceasta intentie a PC de a-si forma propriul grup parlamentar.

"Am mai enuntat aceasta posibilitate in discutiile de luna trecuta vis-?-vis de cele doua partide, acest lucru se va concretiza daca vom avea un numar suficient de deputati si senatori si lucrul acesta vine ca un raspuns la fortarea pe care a avut-o PDL de a-si nominaliza un alt membru in Biroul Permaennt atat la Camera Deputatilor cat si la Senat", a adaugat Daniel Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.