Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca refuzul presedintelui Traian Basescu de a chema opozitia separat la consultari arata ca demersul este unul "de fatada".

Ponta a spus ca afirmatia sefului statului ca se va substitui el opozitiei la consultarile de la Cotroceni este o "gluma proasta".

"Glumele proaste ale domnului Basescu nu pot substitui, din pacate, solutiile de care Romania are nevoie in acest moment, si nici pseudo-consultarile cu cei care votau pe 15 septembrie impotriva varstei diferentiate de pensionare si acum sustin cu totul altceva intr-un cor jalnic pe la televiziuni. Asemenea personaje sunt lipsite de consecventa si personalitate", a adaugat el.

Ponta a spus ca, daca presedintele ar fi dorit intr-adevar un dialog cu opozitia, ar fi invitat-o separat, stiind de la precedentele consultari ca nici PSD, nici PNL nu au acceptat sa mearga la discutiile la care a participat si UNPR, transmite MEDIAFAX.

"Domnul Basescu stia foarte clar de la ultimele consultari ca noi nu vom fi de acord sa legitimam prin prezenta noastra un partid care nu a candidat la alegeri si care a fost infiintat sub influenta domnului Basescu, prin fraudarea votului oamenilor", a afirmat el.

Ponta a apreciat ca refuzul presedintelui de a chema separat opozitia la consultari arata ca "dorinta de consultare este doar de fatada".

"Si-a chemat oamenii care il sustin si care ii indeplinesc ordinele. Probabil ca acestia se vor supune, asa cum s-au supus si pana acum", a spus el.

Ponta a declarat ca, potrivit rezultatului votului electronic la un amendament al articolului 53 din Legea pensiilor, prin care PSD propunea varste diferite de pensionare intre femei si barbati, atat deputatii PDL, cat si cei ai UNPR au votat impotriva.

El a invocat lista votului electronic prezenta pe site-ul Camerei Deputatilor, afirmand ca Roberta Anastase, Ioan Botis, Ion Olteanu, dar si Gabriel Oprea si Eugen Nicolicea au votat pentru varianta propusa de Guvern, cu varsta de pensionare de 65 de ani atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Cred ca domnul Basescu a chemat pe cine trebuie la Cotroceni, pe cei care s-au opus in Parlament diferentierii de varsta de pensionare si care s-au facut de ras in ultimele zile sustinand in mass-media altceva decat ce au votat, ceea ce denota inca o data calitatea acestora, si politica, si umana", a spus Ponta.

Liderul PSD a facut referire si la Legea educatiei, afirmand ca proiectul este intarziat in Comisia de invatamant a Senatului tocmai de obiectiile presedintelui comisiei, senatorul PDL Mihail Hardau, fata de "propunerile neserioase si nesustinute" ale ministrului Daniel Funeriu.

"Faptul ca domnul senator PDL, colegul domnului Funeriu, sanctioneaza aberatiile propuse de domnul ministru Funeriu nu cred ca poate face la modul serios obiectul unei consultari cu celelalte partide parlamentare. Este o problema interna a PDL si domnul Basescu, asa cum a mai facut de multe ori, trebuie sa rezolve si aceasta problema a PDL fara a mai mima consultari politice", a mai declarat Ponta.

Citeste si:
Legea pensiilor a fost modificată. Categoriile de români care pot...
Legea pensiilor a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.