Drumul intre Suceava si Iasi a insemnat pentru Ion Iliescu intoarcerea din viitorul conflictului tehnologie-mediu in trecutul civilizatiilor agricole.

Printre gura-casca, o mina de simpatizanti si alta de studenti "chiulangii", Ion Iliescu si-a lansat ieri, si la Iasi, volumul "Cultura romaneasca si identitate europeana". Fostul sef al Inspectoratului pentru Cultura, Bogdan Birleanu, a gasit ca discursul senatorului PSD ar fi un bun prilej pentru a trage un mic pui de somn. Nici Victor Ponta, aflat in trecere prin Iasi pentru o intilnire cu TSD-ul local, nu a rezistat mai mult de un sfert de ora.

Studentii ii numarau de la balcon greselile gramaticale fostului presedinte. "Prima forma de diviziune a muncii a fost aparitia agriculturii. Aparitia agriculturii se datoreste femeilor, pentru ca barbatii mergeau la vinat. Femeile ramineau in pestera lor si au inceput sa scormoneasca pamintul si au vazut ca o saminta in pamint rodeste. Asa s-a nascut o asezare sedimentara", a spus Ion Iliescu in prelegerea sa de la Iasi, trecind in revista inceputurile civilizatiei.

Dupa un discurs care a depasit o ora, a urmat lansarea propriu-zisa a cartii. La autografe si la cumparat cartea s-au inghesuit doar cei citiva colegi de partid, printre care senatorul Ion Solcanu, deputatul Valer Dorneanu si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.