Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, inainte de inceperea Conferintei Nationale a Femeilor social-democrate, ca PSD a renuntat la initierea suspendarii presedintelui Basescu pentru ca a obtinut ce a dorit in cazul Legii pensiilor.
Ponta a spus ca, daca presedintele Traian Basescu ar fi promulgat "legea fraudata" a pensiilor, PSD ar fi initiat procedura de suspendare, relateaza MEDIAFAX.

"N-a promulgat-o de frica, de nefrica, din calcule, e mai putin important. Pentru noi rezultatul este important, acela ca legea aceasta ar fi afectat milioane de pensionari si i-ar fi convins pe toti ca in Parlament poti sa furi orice lege pentru ca se promulga de Traian Basescu", a afirmat el.

Ponta a spus ca, in aceste conditii, PSD a renuntat la initierea procedurii de suspendare, dar ca nu va ezita sa recurga la acest demers daca presedintele isi incalca obligatiile constitutionale.

"Daca domnul Basescu isi incalca obligatiile constitutionale, nu avem niciun fel de retinere sa initiem aceasta procedura, dar nu umblam cu procedura de suspendare asa in fiecare zi. E o chestie foarte serioasa si se initiaza numai atunci cand este ceva foarte serios", a declarat el.

Presedintele PSD a mai mentionat ca social-democratii vor decide luni, in Biroul Permanent National, daca vor participa la consultarile de la Cotroceni.

"Si legea pensiilor si legea educatiei pot fi rezolvate in Parlament, dar numai daca acest Parlament functioneaza dupa regulile democratiei si dupa regulile bunului-simt. Cu doamna Anastase in frunte, este evident pentru toata lumea ca nu se poate asa ceva", a spus Ponta.

PSD ameninta cu declansarea procedurilor de suspendare a sefului statului in cazul in care acesta ar fi promulgat Legea pensiilor, despre care social-democratii sustin ca a fost adoptata de Camera Deputatilor in mod fraudulos in sedinta de plen condusa de Roberta Anastase.

Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitand stabilirea varstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Citeste si: [Reexaminarea Legii pensiilor poate dura pana in 2011]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.