Premierul Emil Boc a declarat ca "pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare", precizand ca decizia in aces sens este la mana Parlamentului.

"Pana in 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare. Oricum, decizia in acest sens este la mana Parlamentului", a declarat Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca gestul sefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor reprezinta o mana intinsa opozitiei. Ea a apreciat ca reprezentantii opozitie au sansa de a-si corija comportamentul si ca "frauda" este facuta de cei care lipsesc din plen, nu de catre cei prezenti.

Premierul Emil Boc si presedintele Camerei Deputatilor participa vineri, la Poiana Brasov, la reuniunea liderilor PDL cu primarii de comune ai Partidului Democrat Liberal.

Basescu retrimite Legea Pensiilor la Parlament

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca varsta de 65 de ani pentru pensionarea femeilor va fi necesara din 2030.

"Varsta de pensionare a femeilor creste pana la 65 de ani, incepand cu 2014, in crestere, ajungand in 2030 cu acea varsta de 65 de ani. Conform Legii 19, barbatii ating aceasta varsta in 2014, iar doamnele continua sa lucreze pana la 65 de ani doar in conditiile in care ating varsta aceasta in 2030. Cei care s-au nascut in anul 1967 pot invoca aceasta lege", a explicat ministrul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.