Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, spune ca este nemultumit ca Guvernul ia deciziile greu, cu "multe ezitari si tergiversari", dar ca Uniunea nu are intentia de a parasi coalitia.

Marko Bela a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la UDMR Arad, ca Uniunea nu are "niciun interes pentru litigii, conflicte, disfunctionalitati in coalitie".

"Sigur ca si pe noi ne nemultumeste ca deciziile se iau greu, Guvernul are multe ezitari si tergiversari. De aceea, nu ne strica o critica din partea opozitiei, care sa ne ajute sa facem treaba mai repede", a spus Marko Bela, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca UDMR are in vedere alte formule de guvernare, Marko Bela a spus ca, in orice alt guvern, Uniunea ar face "acelasi lucru".

"Se speculeaza foarte mult intentiile noastre. Propuneri sa iesim din coalitie nu am primit in UDMR, cu o singura exceptie, domnul Frunda. E o voce singulara, e adevarat ca e importanta, dar alte propuneri nu exista. De ce sa plecam din acest guvern in altul si sa facem acelasi lucru?", s-a intrebat vicepremierul.

Liderul UDMR a afirmat ca ar fi preferat ca in aceasta perioada de dificultati economice UDMR sa se regaseasca in opozitie.

"Si mie mi-ar placea sa fiu in opozitie in aceasta perioada, dar daca am ales guvernarea trebuie sa ne asumam si dificultatile", a spus Marko Bela.

El a mentionat ca UDMR si coalitia guvernamentala si-au stabilit prioritatile pentru aceasta toamna si se actioneaza pentru indeplinirea lor.

"Vrem sa impunem o stabilitate in functionarea coalitiei si a Guvernului. Prioritatile se refera in continuare la problemele economice, stimularea economiei (…) Adoptarea Legii educatiei este un deziderat primordial pentru aceasta perioada. E important domeniul pentru ca vom reusi sa impunem o descentralizare si o reforma profunda, cu impact asupra tuturor domeniilor vietii publice", a spus vicepremierul.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.