Daniel Funeriu are doar 11 clase. Ministrul Educatiei nu are echivalate in Romania studiile din strainatate.

Conform legii invatamantului din Romania, ministrul Educatiei Daniel Petru Funeriu, are doar unsprezece clase. Si asta pentru ca nu si-a echivalat diplomele pe care le-a obtinut in strainatate, nici macar dupa ce a preluat ministerul Educatiei.

Funeriu spune ca nu a avut nevoie de recunoasterea "acordata" de ministerul pe care-l conduce. Mai mult, acesta declara ca isi va echivala studiile doar atunci cand va reusi sa puna in functiune acele mecanisme care sa fie multumitoare pentru toti cetatenii Romaniei, transmite Info Timisoara.

Dupa ce presa a facut caz de acest subiect, Ministerul Educatiei a raspuns oficial si a informat ca ministrul Funeriu isi va exchivala studiile efectuate in strainatate in momentul punerii in functiune a platformei online de echivalare a diplomelor din strainatate. Ministrul s-a plans de birocratia excesiva si de timpul si stresul prin care trebuie trecut pentru echivalarea studiilor. Cu toate astea, multi studenti nu sunt la fel de privilegiati ca si el si sunt obligati sa-si faca echivalarea respectiva la timp.

  • Studiile lui Funeriu

Funeriu a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta, dupa parcurgerea a unsprezece clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers.

In anul 1995, a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea „Louis Pasteur" din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude. Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Desi Funeriu nu s-a obosit sa-si echivaleze studiile pentru Romania, acesta si le-a echivalat succesiv in SUA, Japonia si Germania, unde Daniel Funeriu a ocupat succesiv posturi in cele mai prestigioase institute si universitati.

Citeste si:
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta de până la 34 de ani din...
Peste 2,2 milioane de tineri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.