Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, vineri, la RFI Romania, ca Uniunea nu va vota motiunea de cenzura anuntata de opozitie, dar ca acest lucru nu inseamna insa ca parlamentari ai UDMR nu ar putea sustine demersul opozitiei.

"Daca motiunea de cenzura se introduce pe o tema sociala, cum ar fi pensia, reducerea salariilor, marirea fiscalitatii, atunci eu cred ca ar exista senatori si deputati din actualul arc guvernamental care ar vota motiunea de cenzura. Daca insa motiunea de cenzura ar fi introdusa pe alta tema, nesociala, care nu atrage dupa sine castigarea de voturi, cred ca motiunea de cenzura nu are sanse", a declarat senatorul UDMR, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania nu va vota motiunea, ceea ce nu inseamna insa ca unii parlamentari ai UDMR nu ar putea sustine demersul opozitiei.

"UDMR nu ar sustine o asemenea motiune. Din cate stiti, noi suntem consecventi cu cateva principii, pe care le-am aplicat in colaborarea noastra cu partidele politice din '96 incoace. Cand promitem ceva, ne tinem de cuvant si nu dam mana pe sub masa cu cineva din opozitie sau cu un momentan adversar politic. Nu pot exclude insa faptul ca, daca motiunea de cenzura ar fi pe pensii, ar exista parlamentari UDMR, nu multi, care ar vota aceasta motiune. Deduc acest lucru din declaratiile lor, din manifestarile lor in grupul parlamentar, in dezbaterile din Parlament sau din interventiile lor din mass-media", a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

In ce ceea il priveste pe premierul Emil Boc, Frunda a apreciat ca acesta este "mai mult rigid decat sovaielnic".

"Cred ca nu poate iesi din anumite tipare. Ii este frica de faptul ca nu vom atinge nivelurile fixate in comun cu Banca Mondiala si Fondul Monetar International si de aceasta nu intra intr-un domeniu pe care nu-l stapaneste in suficienta masura, ma gandesc la masurile fiscale. Dar nu e rolul primului-ministru sa stie exact fiscalitate multa, e obligatia lui sa aiba o echipa de experti, care sa-i propuna mai multe variante, din care sa se ia o decizie politica adecvata", a adaugat Gyorgy Frunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.