Daca la motiunea privind sinistratii Dan Nica a mobilizat la Senat un grup de victime ale inundatiilor, ieri balcoanele Camerei Deputatilor au fost umplute de pensionari (foto) ale caror legaturi cu PSD erau destul de evidente. Veniti sa asiste la dezbaterea motiunii PSD numite "In loc de respect, dispret si umilinta", cei 200 de vizitatori au aplaudat intorsaturile de fraza ale deputatilor PSD si PRM si l-au huiduit pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu.

In replica, deputatul liberal Ioan Ghise a declarat de la microfon, in directia balcoanelor: "Romania are o problema de procedura, jos comunismul!". La plecare, pensionarii facuti comunisti aveau sa se consoleze reciproc cu ideea ca si Ghise trebuie sa fi fost membru PCR. Surse parlamentare afirma ca pensionarii au fost "invitati" de Marian Sirbu (fostul ministru al Muncii) cu sprijinul lui Dan Ioan Popescu, presedintele PSD Bucuresti. Desi Sirbu a negat orice legatura cu acestia, la iesirea pe holul Parlamentului, pensionarii se grupasera in jurul lui Dan Ioan Popescu.

Mai mult, deputatul PSD Iulian Iancu, ii salutase de la microfon, in timpul dezbaterilor, pe citiva dintre ei, spunindu-le pe nume si subliniind ca provin din domeniul energetic. Iancu a fost secretar de stat in Ministerul Economiei sub conducerea lui Popescu si este membru in conducerea PSD Bucuresti.

De la Senat la balamuc

Dupa ce una dintre legile sustinute de Putere a cazut la vot, liderul grupului PNL-PD, Puiu Hasotti, a izbucnit. "Sa se duca dracului la balamuc", a aruncat Hasotti catre grupul PRM. "Chemati o ambulanta la poarta Senatului pentru ca se produc lucruri ciudate in prima banca", a replicat Gheorghe Funar. Totul a inceput in momentul in care senatorii au ajuns la o propunere legislativa privind infiintarea satului Seuca din judetul Mures.

Senatorul PRM Doru Liviu Bindea a cerut cuvintul pentru dezbateri generale, desi acestea avusesera loc acum o saptamina si nu a vrut sa renunte nici dupa ce i s-a probat cu stenograma. Cind a inceput sa vorbeasca, senatorii Puterii au protestat cu vociferari si pumni in mese. Vacaroiu a incercat sa-l determine sa plece de la tribuna. "Chemati mascatii", strigau din sala senatorii Puterii. Vacaroiu a supus la vot daca sa vorbeasca Bindea, propunerea a fost respinsa printr-un galagios "NU".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.