Democratul Bodu e acuzat de liberali ca a sprijinit un corupt sa devina seful Vamii Sibiu

Situatie fara precedent in Alianta: liberalii il acuza public pe democratul Sebastian Bodu, presedintele ANAF, ca ar fi facut trafic de influenta pentru ca un prieten de-al sau, "cunoscut pentru implicarea in anumite grupuri de interese economice si politice", sa ajunga in fruntea Vamii Sibiu. Intr-un comunicat remis ieri tuturor publicatiilor de Biroul de Presa al PNL, seful ANAF e acuzat ca, sprijinindu-l pe Ion Bota, "pune sub semnul intrebarii atat credibilitatea acestei institutii, cat si angajamentul pe care administratia centrala a statului si l-a asumat in ceea ce priveste eliminarea coruptiei din vami".

"Daca doreste cu adevarat sa impuna respectarea legii in Romania, domnul Sebastian Bodu, care s-a implicat in numirea dlui Bota, ar trebui sa inceapa cu functionarii pe care ii are in subordine", spun autorii comunicatului, care ii reamintesc presedintelui Agentiei de Administrare Fiscala ca "functia nu ii permite sa puna relatiile personale de prietenie deasupra cerintelor de corectitudine si etica profesionala".

Bodu, socat de atac

"Mie mi se pare socant ca cineva din Alianta a dat in mine, acuzandu-ma de coruptie. E vorba fie de inconstienta, fie de disperare. Daca ar fi fost cineva din PSD, as fi inteles: e un atac politic, dar asa... Eu habar n-am cine e omul ala, nu-l cunosc. Tot ce stiu este ca, la fel ca alte optzeci de persoane, a castigat un concurs. Daca face parte din grupuri de interese, sa-l cerceteze PNA", a declarat Sebastian Bodu. Intrebat daca va cere discutarea acestei situatii in Consiliul de Coordonare a Aliantei, presedintele ANAF a afirmat ca "se va sfatui" cu sefii sai din PD. El a mai spus ca nu crede ca acest comunicat ar fi urmarea faptului ca i-a luat apararea fostului ministru al finantelor, Ionut Popescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.