Premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern pe ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru o discutie inainte de protestul Blocului National Sindical (BNS).

"Ministrul a fost convocat de premier la Guvern, pentru o discutie legata de revendicarile sindicatelor si inclusiv de Legea salarizarii unitare", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

  • Botis, refuzat de sindicalisti

Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a invitat pe liderii Blocului Nationala Sindical la negocieri, marti, de la ora 12.30, insa presedintele BNS, Dumitru Costin, exclude participarea la discutiile de la Ministerul Muncii in timpul protestului care urmeaza sa inceapa in Capitala.

"Este exclusa participarea la discutiile de la Ministerul Muncii, avem toata disponibilitatea de a discuta dupa actiunile de protest, nu in timpul lor", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Liderul BNS a precizat ca invitatia ministrului Muncii de a discuta cu sindicalistii despre revendicarile lor a venit foarte tarziu, dupa ce acestia au anuntat iesirile in strada pentru a-si cere drepturile.

Peste 10.000 de sindicalisti din toate domeniile sunt asteptati sa participe la protestul BNS din Capitala, care incepe marti, la ora 12.00, in Piata Victoriei, de unde manifestantii se vor incolona si vor pleca in mars spre Piata Muncii, pe un traseu care include sediile mai multor ministere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.