Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca numirea senatorului PDL Traian Igas ca ministru al Internelor in locul lui Vasile Blaga a fost determinata strict de "razboiul" dintre Traian Basescu si "gruparile" din PDL.

  • Ponta: Numirea lui Igas, legata doar de razboiul intre Basescu si grupurile din PDL

Ponta a afirmat ca PDL a procedat la schimbarea lui Vasile Blaga de la MAI la fel cum a procedat cu schimbarea lui Sebastian Vladescu de la Ministerul Finantelor, relateaza MEDIAFAX.

"Nu ii plang nici pe Vladescu, nici pe Blaga, dar la fel ca la Ministerul Finantelor, si la Interne PDL a facut schimbari numai din perspectiva razboiului dintre gruparile din partid. Daca schimbi caii la mijlocul dealului, nu ar trebui sa te miri cand dai cu caruta in sant. Cu atat mai mult cu cat schimbi caii mai mari cu cai mai mici"
, a spus Ponta.

Presedintele PSD a apreciat ca schimbarea lui Vasile Blaga cu Traian Igas nu a fost facuta pe criterii de competenta, ci politic.

"Este inca o schimbare de ministru pe care PDL o face nu cu gandul la ceea ce este bine pentru minister, pentru Guvern, pentru tara, ci doar pe criterii legate de razboiul dintre Traian Basescu si diversele grupuri din PDL", a mai spus Ponta.

  • Nicolai: Basescu e preocupat de recucerirea PDL, Igas nu-i va spune niciodata ca greseste

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu l-a numit pe Traian Igas in functia de ministru de Interne pentru ca este profund preocupat de recucerirea PDL si inlaturarea celor care ar putea sa-i spuna ca greseste.

"Cred ca presedintele, care nu are nicio legatura si nicio preocupare pentru situatia in care se afla institutiile statului, este profund preocupat de recucerirea Partidului Democrat si de inlaturarea celor care ar putea sa-i spuna cat de mult greseste", a sustinut Norica Nicolai.

Liderul PNL a subliniat ca seful statului a decis sa numeasca in fruntea Ministerului de Interne un om care nu sa nu-i faca reprosuri, ci sa-i faca pe plac.

"In aceste conditii, a ales un om care cu siguranta nu-i va spune niciodata cat de mult greseste, nu-i va reprosa implicarea in politica si nerespectarea Constitutiei si care, cu siguranta, ca sa-i faca pe plac, va renunta si el la serviciile Politiei, daca probabil are dreptul in calitate de ministru de Interne", a spus Norica Nicolai.

Citeste si:
Norica Nicolai: Solicit BEC sa publice rezultatele provizorii
Norica Nicolai: Solicit BEC...

Vicepresedintele PNL a mai spus ca decizia presedintelui de a renunta la serviciile de escorta ale Politiei arata ca acesta se considera mai presus de lege.

"Foarte putina lume a invocat faptul ca exista o OUG 195/2002 care reglementeaza regimul protectiei presedintelui si a primului-ministru, si a inaltilor demnitari, care defineste ce inseamna coloana oficiala, in care Politia e implicata prin lege. Dar presedintele intotdeauna si-a permis sa renunte la aplicarea legii in Romania pentru ca el se considera intotdeauna mai presus de lege", a conchis vicepresedintele liberal.

Traian Igas, noul ministru de Interne


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.