Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat ca reprezentantii Uniunii stiau ca intra la guvernare in context de criza economica, adaugand insa ca nu cunosteau faptul "ca bugetul este atat de jalnic".

Marko Bela a spus ca, facand un bilant al celor noua luni de cand UDMR este partener la guvernare, poate spune ca Guvernul a fost pus in situatia sa ia "decizii foarte dificile si dureroase", "pentru a trata o situatie si a gasi solutii" si ca si in viitor vor exista astfel de situatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat ca UDMR a acceptat sa participe la guvernare si accepta de obicei acest lucru pentru ca organizatia "este chemata sa reprezinte interesele maghiarilor din Romania", iar programul UDMR impune reprezentarea comunitatii in posturi de decizie.

"Sa fim in posturi de decizie in institutiile locale si centrale. Sa putem influenta aceste decizii, sa gasim raspuns la intrebarile comunitatii, intrebari actuale si pe termen lung. Si, totodata, sa gasim solutii pentru problemele intregii tari", a spus Marko Bela.

Marko a precizat ca reprezentantii Uniunii stiau ca intra la guvernare in context de criza economica, adaugand insa ca nu cunosteau faptul "ca bugetul este atat de jalnic".

Marko Bela a adaugat ca chiar si in acest context UDMR trebuie sa fie la guvernare pentru a atinge scopuri generale, legate de dinamizarea economiei, adaugand ca "sunt in plan masuri importante si necesare".

Potrivit sursei citate, in legatura cu unele dintre acestea se constata o oarecare intarziere, aratand ca autoritatile au promis ca, pana in 1 octombrie, impozitul minimal se va desfiinta, iar un proiect in acest sens a fost finalizat de Ministerul de Finante, astfel ca nimic nu impiedica luarea acestei masuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.