Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat ca el sprijina ideea schimbarii si a innoirii conducerii Uniunii la Congresul formatiunii din februarie 2011, dar numai daca are "garantia" ca astfel organizatia "merge inainte�.

Marko Bela a spus, la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU), ca la Congresul UDMR, programat la sfarsitul lunii februarie 2011, Uniunea trebuie sa raspunda la cerinta de a deveni si mai puternica.

"Sa raspunda la cerinta de a deveni si mai unitari si mai puternici, sa cream pentru comunitatea maghiara posibilitatea articularii propriului interes", a afirmat Marko, transmite MEDIAFAX.

Marko Bela a adaugat ca el crede ca este nevoie de schimbare in conducerea UDMR, o schimbare a programului si a statutului si chiar in ce priveste persoanele din conducere.

"Am spus ca innoirea conducerii va fi in 2011, in ce ma priveste cred ca este nevoie de UDMR si de schimbare in UDMR, de regandirea programului, a statutului si este nevoie de schimbari de persoane. Dar nu cu orice pret. In situatia ca putem asigura schimbarile si platformele (orientarile din interiorul UDMR - n.r.) vor fi de acord. Eu sprijin ideea schimbarii", a spus Marko Bela.

Presedintele UDMR a aratat ca in saptamanile care vor veni toti factorii politici ai Uniunii vor trebui sa analizeze si sa creeze "o viziune comuna despre viitorul UDMR, cum va trebui sa mearga inainte", aceasta fiind si una dintre sarcinile sale.

"Cred ca nu trebuie sa ne retragem din viata politica sau publica nici eu, nici altii care am acumulat experienta, comunitatea trebuie sa beneficieze de aceasta experienta. Vom discuta impreuna ce rol sa avem si Congresul va aduce raspunsurile finale. Eu sunt pentru schimbare, dar aceasta trebuie pregatita si nu cu orice pret impusa, ci numai daca este garantia ca prin aceasta organizatia merge inainte", a conchis Marko Bela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.