Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca premierul Emil Boc "a primit ce a meritat" de la fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, fiind "jignit de un om care a considerat ca in Guvern nu e seful lui premierul".

Deputatul de Buzau a sustinut ca l-a atentionat inca de acum mai bine de jumatate de an pe premier in legatura cu Sebastian Vladescu, spunandu-i ca "nu se poate lucra" cu el, insa Boc a continuat sa il tina in Guvern, transmite MEDIAFAX.

Preda a spus ca daca Sebastian Vladescu ar fi fost mai temperat in a acorda sporuri si prime si daca si-ar fi facut treaba la conducerea Ministerului de Finante nu s-ar fi ajuns la taierea salariilor bugetarilor cu 25 de procente.

"Pot sa va spun ca am fost primul care i-a spus premierului Boc, acum vreo sase-sapte luni, ca nu are cum sa lucreze cu el, un stil de voiajor, de plezirist, care nu o sa te duca niciodata intr-o zona a problematicii reale in ansamblu a Guvernului. El a avut o iesire inainte de remaniere, ca l-a contrazis pe Boc in ceea ce priveste fundamentarea strategiei financiar fiscale. Domnul Boc a primit ce a meritat de la domnul Vladescu. A fost jignit de un om care a considerat ca in Guvern nu e seful lui premierul. Daca ministrul de Finante facea ce i-au cerut premierul si PDL, adica sa nu dea stimulente, sporuri, al 13-lea salariu, nu se mai ajungea la aceasta diminuare a salariilor cu 25%. Daca se aducea la venitul statului nu 31 la suta, ci 33-34 la suta, nu se ajungea aici. Si-a jignit propriul sef si un intreg cabinet dupa ce a fost inlaturat. Trebuia sa faca asta in interior", a declarat Cezar Preda.

Vladescu: "Boc are o intelegere limitata a economiei"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.