Vicepresedintele PDL deputatul Raluca Turcan a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca presedintele PSD, Victor Ponta, "deraiaza de la calea normala", a "imbratisat un comportament extremist" si nu intelege consecintele suspendarii presedintelui.

"Victor Ponta deraiaza de la calea normala pe care un lider tanar de partid ar trebui sa mearga. Victor Ponta face un joc care discrediteaza clasa politica in intregime. A incurajat violentele de strada si a amenintat presedintele tarii cu justitia si cu suspendarea. Prin aceste actiuni, Victor Ponta a imbratisat un comportament extremist", a spus Turcan.

Turcan a afirmat ca, in lumina actualului comportament, "porecla lui Victor Ponta ar trebui schimbata din micul Titulescu in micul Stalin sau micul Mao".

Intrebata ce parere are despre intentia lui Victor Ponta de a cere suspendarea presedintelui, Raluca Turcan a spus ca Ponta nu intelege repercusiunile acestei actiuni, dar crede ca nu se va ajunge aici, in pofida nemultumirilor populatiei.

"Ma gandesc daca Victor Ponta intelege ceea ce inseamna suspendarea presedintelui. Ar atrage dupa sine explozia cursului valutar, scumpirea creditelor externe pe care Romania incearca sa le contracteze si neincrederea investitorilor straini. In aceste momente, este evident faptul ca populatia are o serie de nemultumiri, dar eu sunt convinsa ca oamenii stiu sa faca diferenta dintre niste masuri nepopulare si absenta unor motive constitutionale pentru suspendare", a spus Raluca Turcan, citata de MEDIAFAX.

In privinta absentei PSD de la votul Legii Pensiilor, Raluca Turcan a afirmat ca partidul condus de Victor Ponta a dat dovada de demagogie.

"I-au vandut pe pensionari (social-democratii - n.r.) pentru 127 de miliarde de lei, ceea ce raportat la cei sase milioane de pensionari inseamna doi lei de pensionar. Un pensionar nu valoreaza pentru PSD nici cat o gaina", a afirmat Turcan.

Aceasta a spus ca "PSD a demonstrat ca nu ii apara pe pensionari", gandindu-se "doar la interesul propriu".

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca social-democratii vor declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, daca va promulga Legea pensiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.