Fostul candidat la prezidentiale, Remus Cernea, a fost dat afara din Partidul Verde si urmeaza sa isi infiinteze propriul partid, numit "Alba ca Zapada".

Politica din Romania devine pe zi ce trece o gluma tot mai mare pentru fiecare dintre cetatenii sai, in special pentru cei implicati direct in ea.

Astfel, “speranta” tinerilor, Remus Cernea, votat de multe persoane in competitia prezidentiala din 2009, a fost data afara din Partidul Verde si urmeaza sa isi infiintele propriul sau partid, numit “Alba ca Zapada”.

Conform unui comunicat al Partidului Verde, Remus Cernea a fost exclus pe motive disciplinare pentru incalcari repetate ale Statutului PV. Ulterior, dupa anuntul partidului, Remus Cernea a anuntat ca intentiona oricum sa isi dea demisia pentru a-si infiinta propriul partid politic.

  • Proiectul “Alba ca Zapada”

Potrivit lui Cernea, din noua formatiune politica vor face parte pe langa fosti membri ai Partidului Verde si ai altor formatiuni ecologiste, vor participa la aceasta noua constructie personalitati publice care nu au mai facut politica pana acum, membri ai unor organizatii neguvernamentale, tineri oameni de afaceri care au avut initiative private de succes fara a fi abonati la contracte cu statul, persoane care si-au efectuat studiile in strainatate si care s-au intors in tara pentru a pune umarul la dezvoltarea Romanei, si multi, foarte multi tineri inteligenti si capabili.

Acest nou proiect politic este construit in primul rand ca un raspuns civic al societatii pentru care exista valori democratice solide si care privilegiaza rationalitatea, echilibrul si profesionalismul, la absenta unei viziuni politice de dezvoltare a Romaniei”, scrie Remus Cernea pe blogul sau.

Potrivit acestuia, partidul va fi construit in jurul valorilor prevazute de Carta Verzilor Europeni, iar politica va fi una progresista care va pune accentul in mod deosebit pe cunoastere (educatia si cercetarea stiintifica fiind prioritare), pe protectia mediului, pe apararea si promovarea drepturilor omului, pe justitie si solidaritate sociala, pe buna functionare a democratiei, pe dezvoltarea economiei durabile si pe combaterea coruptiei.

Vom asuma inclusiv drepturile minoritatilor nationale sau religioase, separarea dintre stat si biserica, drepturile persoanelor LGBT sau reprezentarea mult mai mare a femeilor in politica, lucruri care sunt parte integranta a viziunii politice a Verzilor Europeni”, transmite Cernea.

Citeste si:
O noua televiziunie generalista a primit licenta de la CNA
O noua televiziunie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.