Premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu sunt asteptati in Parlament la inceputul acestei saptamani, seful Guvernului, luni, in Camera, la invitatia PNL, pentru un bilant al guvernarii, iar seful statului, marti, in plenul comun, la solicitarea sa, pentru un mesaj de politica interna.

Dezbaterile politice organizate la solicitarea grupului parlamentar al PNL cu tema "Situatia prezenta si evolutia socio-economica a Romaniei" sunt mentionate in programul Camerei incepand de la ora 16.00.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, saptamana trecuta, o solicitare a liderului grupului PNL pentru organizarea in data de 20 septembrie a unei dezbateri, cu participarea premierului Emil Boc, in care sa se faca un bilant al guvernarii si sa fie prezentate masurile de relansare economica, transmite MEDIAFAX.

In solicitarea PNL, semnata de Calin Popescu Tariceanu, se arata ca la dezbatere trebuie abordate problemele legate de bilantul actiunii guvernamentale la noua luni si motivele remanierii, de masurile de relansare economica, de natura fiscala pe care Guvernul le are in vedere, prezentarea unui calendar privitor la revenirea la nivelul anterior al salariilor din sectorul bugetar, precum si modul de indeplinire a angajamentelor din programele de guvernare succesive din decembrie 2008 pana in prezent.

In programul oficial al premierului Emil Boc, nu este prevazuta deocamdata participarea sefului Guvernului la dezbaterea din Camera Deputatilor.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu este asteptat sa se adreseze Parlamentului, in data de 21 septembrie, la ora 15.00, au decis, tot saptamana trecuta, Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.