Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la intoarcerea de la Bruxelles, ca toti cei care au furat bani de la FNI, din petrol, care au furat statul trebuie sa raspunda si a sustinut ca presa consolideaza minciuna conform careia presedintele s-ar ocupa sa-i bage in puscarie pe infractori.

"Eu am observat urmatorul lucru: toti cei care s-au imbogatit, cand ii intreaba instanta prin ce mijloace, au un singur vinovat, presedintele. Dar ce va pot spune este ca trebuie sa raspunda cei care au furat bani de la FNA, de la FNI, trebuie sa raspunda cei care au furat bani de prin petrol, trebuie sa raspunda cei care au furat statul. Deci nu inteleg de ce presa incearca sa consolideze o minciuna: ca presedintele s-ar ocupa sa-i bage in puscarie pe cei care au furat", a afirmat Basescu la Aeroportul Henri Coanda, fiind rugat sa comenteze acuzatiile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, relateaza MEDIAFAX.

  • "Iesiti din minciuna!"

El le-a cerut jurnalistilor sa iasa din aceasta minciuna, sa nu mai faca propaganda celor care trebuie sa raspunda in fata legii si sa plece de la premisa ca au un presedinte care se respecta.

"Iesiti din minciuna asta, mai ales voi ca sunteti tineri, e pacat! Nu mai faceti propaganda celor care trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului. Plecati de la premisa ca aveti un presedinte care se respecta, care niciodata n-o sa spuna unui judecator - judeca asa, care niciodata n-o sa-i spuna unui procuror - ia-l pe cutare", s-a adresat seful statului jurnalistilor.

El a precizat ca astfel de lucruri se faceau "in alte vremuri".

"Arata cat de deformati sunt cei care incearca sa minta atunci cand au de raspuns in fata legii, dar arata si cat de mult v-ati deformat voi. Ma uit la voi ca sunteti tineri, cum credeti voi ca va puteti pune in fata presedintelui tarii, care v-a reprezentat la Bruxelles, in baza unor minciuni, fata in fata cu unul care trebuie sa raspunda in fata legii c-a furat vreo 300.000 de romani", le-a spus presedintele ziaristilor.

Seful statului le-a cerut sa nu incerce sa isi umileasca presedintele pe baza minciunilor unora care trebuie sa raspunda in fata legii.

Citeste si:
Vela, către potențialii infractori: „Vigilența noastră este la cote...
Vela, către potențialii...

"Nu incercati sa va umiliti presedintele care va reprezinta oriunde, in baza minciunilor unora care trebuie sa raspunda in fata legii, fie ca e vorba de furat de bani, de furat de accize, de furat terenuri, de furat tot ce au putut sa fure", a declarat presedintele Traian Basescu.

Anterior, la Bruxelles, Basescu declarase, raspunzand unei intrebari referitoare la acuzatiile lui Sorin Ovidiu Vintu, ca este o greseala sa se creada ca "un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat".

"Daca dumnevoastra credeti ca un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat, cred ca faceti o greseala", a spus Basescu, potrivit unei inregistrari de la conferinta de presa sustinuta de Basescu la Bruxelles, dupa Consiliul European.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a afirmat, miercuri, in instanta, ca Traian Basescu i-a cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea presedintelui. De asemenea, el a sustinut ca emisari ai lui Traian Basescu i-au cerut sa cedeze o parte din trustul sau media, refuzul sau ducand la declansarea controalelor ANAF la Realitatea TV si, in final, la arestarea sa.

Citeste si:
Vintu pierde si procesul cu Elena Udrea
Vintu pierde si procesul cu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.