Dupa parerea lui Mircea Cartarescu, care in trecut era unul dintre cei mai mari sustinatori ai lui Traian Basescu, epoca actualului presedinte se apropie de final.

"Epoca Basescu mi se pare terminata, cu bunele si relele ei. Ca si Emil Constantinescu, actualul presedinte e azi un prizonier neputincios al sistemului politic romanesc, corupt si nenorocit. (...) L-am sprijinit cat de mult am putut pe Basescu, care il invinsese pe Nastase (raul absolut, pentru mine) in alegeri, care instituise CNSAS, care revigorase o vreme, prin Monica Macovei, justitia, care condamnase comunismul", a declarat scriitorul Mircea Cartarescu intr-un interviu acordat Observatorului Cultural si citat de EVZ.

Potrivit scriitorului, punctul in care "Epoca Basescu" si-a inceput declinul, este momenul in care alianta DA (n.r. Dreptate si Adevar) s-a destramant prin "divortul dintre el (n.r. Traian Basescu) si Tariceanu". "Este pacatul originar al epocii politice actuale, si e la originea marasmului de acum. Dupa cum interpretam ce s-a intimplat atunci, vinovati sint liberalii sau vinovat e Basescu", explica Cartarescu, conform EVZ.

  • Romania, cauza pierduta a politicii romanesti

Acesta a adaugat ca nu mai crede in niciun politician roman si ca din momentul in care n-a mai crezut ca Basescu poate schimba ceva in Romania, nu a mai putut scrie cu siguranta din trecut. "In momentul asta, cauza pierduta in politica romaneasca mi se pare ca este chiar Romania", a conchis scriitorul.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.