Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, ca in opinia sa in primii zece ani dupa Revolutie in Romania nu au existat schimbari, iar ceea ce nu functioneaza nici acum sunt sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii.

"Un bun exemplu de ceea ce functioneaza se afla aici, in aceasta camera", a spus Gitenstein, in timpul vizitei pe care a facut-o, impreuna cu sotia sa, Elisabeth Gitenstein, la Complexul Educational Lauder-Reut. Diplomatul a adaugat ca Scoala Lauder-Reut este un proiect extraordinar si un exemplu de model de succes in invatamantul privat, informeaza MEDIAFAX.

El a spus insa ca exemple de ceea ce nu functioneaza sunt sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii publice.

"Revolutia a avut loc cu 20 ani in urma. Parerea mea umila si personala este ca mai nimic nu s-a schimbat in primii cel putin zece ani. Odata cu alegerea lui Emil Constantinescu lucrurile au inceput sa se schimbe", a sustinut ambasadorul SUA. De altfel, Mark Gitenstein le-a povestit elevilor de la Lauder Reut ca l-a cunoscut pe Emil Constantinescu, pe care l-a catalogat drept "un mare lider".

"Practic, ati avut doar zece ani pentru schimbari. Si ceea ce ati incercat sa schimbati in zece ani, la noi a durat 100 de ani",
a adaugat Gitenstein.

Diplomatul american a adaugat ca este nevoie de timp si s-a declarat optimist. "Eu sunt increzator si am un optimism in crestere in ceea ce priveste aceasta tara. Si sunt in mod special optimist atunci cand intalnesc tineri ca voi", le-a mai spus ambasadorul elevilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.