Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, marti, dupa sedinta conducerii formatiunii, ca UNPR ramane in coalitia de guvernare, nu va vota motiunea de cenzura si nu va lua parte la o eventuala incercare de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Sarbu a reiterat decizia conducerii UNPR de a ramane "un partener" al coalitiei guvernamentale, argumentul avansat fiind legat de "stabilitatea politica," relateaza MEDIAFAX.

"Nu vom abdica de la principiile cu care am plecat la drum si vom face in continuare numai politica interesului national. UNPR nu va vota o motiune de cenzura impotriva Guvernului si nici nu va lua parte la vreo tentativa de suspendare a presedintelui Romaniei. Consideram ca aceste actiuni nu sunt decat de natura sa destabilizeze din punct de vedere politic o situatie care oricum din punct de vedere economic este destul de complicata. Consideram ca in aceasta perioada jocurile politice si actiunile hazardate pot face mai mult rau Romaniei chiar decat criza economica", a declarat el.

Sarbu a precizat ca, in viziunea UNPR, pensiile sub 1.000 lei trebuie mentinute la valoarea actuala, in eventualitatea introducerii impozitarii tuturor pensiilor, cele sub 1.000 lei trebuind majorate exact cu procentul cu care ar urma sa fie impozitate.

"In acest fel se poate respecta un principiu al impozitarii generale, dar in acelasi timp se va pastra neatins cuantumul pensiilor de sub 1.000 lei", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.