Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca va face demersuri pentru ca proiectul de lege privind taxarea inversa, respins initial de Comisia Europeana, sa fie in cele din urma acceptat.
"Cred ca in continuare trebuie sa se faca demersuri in sensul in care proiectul de lege privind taxarea inversa sa fie acceptat. Problema taxarii inverse nu este numai la noi si nu se impune doar in Romania. Sa stiti ca au probleme mari si italienii, si spaniolii", a spus Tabara, potrivit Wall-Street.

Comisia Europeana a respins proiectul privind taxarea inversa in sectorul alimentar, prin care TVA s-ar incasa la vanzarea produsului in magazin. Presedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat in luna iulie ca i-a cerut ministrului Finantelor de atunci, Sebastian Vladescu, sa convinga oficialii de la Bruxelles sa accepte taxarea inversa, pentru ca altfel va fi incurajata evaziunea fiscala.

"As vrea sa clarificam problemele legate de evaziune pentru ca altfel degeaba tot solicitam bani pentru agricultura, si in schimb nu venim cu nimic. Nu cred ca fiecarui cetatean al tarii ii convine sa bage mana in buzunar si sa vada ca an de an eu import, de fapt, sau intru intr-o zona speculativa", a spus Tabara.

Prin taxarea inversa in industria alimentara, TVA se incaseaza in magazine, nu pe parcursul ciclului de fabricatie a produselor.

Ministerul Finantelor anunta, la 6 iulie, ca taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie va fi aplicata la zece zile de la comunicarea de catre Consiliul UE a aprobarii derogarii pentru implementarea prevederii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.