Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca a discutat cu Ministerul Finantelor o majorare cu un miliard de lei a bugetului alocat agriculturii pentru anul viitor, potrivit Mediafax.

"Prima masura pe care am luat-o la minister a fost cea legata de bugetul pe 2011. Am avut o evaluare a ceea ce se pusese ca indicator de la Ministerul Finantelor, am reanalizat anumite capitole mari din buget si am mers cu propunerile pe 9 septembrie. Am discutat o majorare a bugetului de pana la un miliard de lei", a spus Valeriu Tabara., citat de Wall-Street.

El a adaugat ca majorarea bugetului ar putea acoperi necesarul pentru masurile legate pe platile complementare directe pe sectorul vegetal, pe zootehnie, subventia la motorina, dar si masurile legate de bunastarea la porcine si pasari.

"Speram sa obtinem acest miliard. Ne propunem sa crestem alocatia si pe cap de oaie si caprina, asa cum am discutat si cu producatorii, de la 5 euro la 11,5 euro, iar la sectorul vegetal am mers la SAPS (schemele de plata pe suprafata – n.r.) la 60 de euro in plus pe hectar, de la 80, cat este in prezent", a adaugat Tabara.

Bugetul alocat Ministerului Agriculturii in anul 2010 este de 2,1 miliarde de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.