Demnitarii au donat in august 786.225 lei, in timp ce Traian Basescu a contribuit cu 5.027 lei.
Demnitarii si alte persoane fizice au donat in luna august sume pentru diminuarea efectelor crizei in valoare totala de 786.225 lei (185.000 euro), perioada in care presedintele Traian Basescu a contribuit cu 5.027 lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP), scrie MEDIAFAX.

Dintre persoanele care au optat pentru publicarea datelor personale, cele mai mari sume au fost donate de Para Lorant - secretar general adjunct al ministerului Mediului si Padurilor - cu 37.300 lei, urmat de Maurer Monica - fost consilier al ministrului Economiei, Bogdan Dragoi - secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, Stafie Constantin Claudiu - secretar de stat in Ministerul Economiei, fiecare cu cate 18.700 lei.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu figureaza cu o donatie de 2.361 lei.

Guvernul a decis sa introduca un plafon maximal de 8.000 lei al veniturilor obtinute de angajati din companii de stat, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de 90% sa fie varsata intr-un fond de solidaritate.

Executivul a decis totodata ca reprezentantii statului in adunarile generale ale actionarilor din companiile unde statul este actionar minoritar sa isi doneze indemnizatia intr-un cont de solidaritate, refuzul fiind sanctionat prin inlocuirea acestora din AGA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.