Proiectul bugetului de stat pentru anul 2006, a fost discutat in sedinta Guvernului de ieri in prima lectura. Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a spus ca, la intocmirea proiectului, s-au luat in calcul prioritatile macroeconomice stabilite de Executiv si gradul de colectare a veniturilor, s-au analizat posibilitatile de alocare a unor fonduri suplimentare ministerelor. ,Nevoile sunt mai mari decat posibilitatile noastre. Fiecare ministru a specificat fondurile de care are nevoie in general si cele pentru integrarea in UE in mod special", a spus Vladescu.

El a facut referire la alocarea unor sume foarte mari in anul urmator pentru dezvoltarea infrastructurii, a sanatatii, a cercetarii si a invatamantului. ,Saptamana viitoare vom prezenta proiectul de buget pentru a doua lectura si dorim sa respectam termenul legal de trimitere la Parlament", a spus Vladescu. Conform legii, proiectul bugetului de stat trebuie trimis de catre Executiv spre dezbatere parlamentara la cel tarziu 15 octombrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.