Presedintele PC, Dan Voiculescu, este convins ca Romaniei ii lipseste un Minister al Planificarii si, la intilnirea de la Cotroceni, a sugerat ca ar trebui facut ceva in aceasta directie

La Cotroceni, Voiculescu a propus infiintarea unei structuri care sa se ocupe de planificarea in economie, astfel incit ministerele sa nu desfasoare activitati fara o coordonare intre ele. Presedintele PC a dat ca exemplu Ministerul Planificarii din Japonia si a spus ca si Anglia are unul.

In viziunea lui Voiculescu, fiecare hotarire de guvern ar urma sa cuprinda obligatoriu un capitol in care sa fie prezentat impactul economic si social al respectivei decizii, astfel incit sa se stie cu exactitate costurile economice si sociale in toate ramurile. Analiza ar urma sa fie facuta tot de respectiva structura responsabila cu planificarea si prognoza. Seful conservatorilor a motivat ca anumite decizii luate de un minister pot genera efecte conexe, care nu tin de obiectul de activitate al acestuia si pe care nu are cum sa le prevada. Participantii la discutie au ajuns la concluzia ca sint multe structuri in prezent care se ocupa de analize si prognoze, dar nu sint folosite.

Voiculescu, ctitor de ministere

Nu este prima oara cind Voiculescu propune infiintarea de noi ministere. In 2004, in lucrarea sa "Societatea umanista", el propunea crearea citorva noi institutii oarecum inrudite cu Ministerul Prognozei. Cum ar fi Ministerul Armonizarii Productiei cu Consumul, "care va evita supraproductia din capitalism si penuria din comunism", Ministerul Convectiei Sociale, menit sa realizeze "armonizarea dintre valoare si responsabilitate" si, nu in ultimul rind, Ministerul Armoniei. Acesta ar fi urmat sa perceapa o taxa pe tulburarea armoniei, perceputa pentru produsele care polueaza, fac zgomot, sint toxice etc., adica "tulbura armonia sociala".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.