Intelegerea dintre liberali si democrati pe tema anticipatelor a tinut doar o zi. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti seara, dupa sedinta Biroului Permanent Central al PNL, ca alegerile anticipate sunt excluse. Luni, la sedinta Consiliului National al Aliantei, PNL si PD convenisera ca, in caz ca nu reusesc schimbarea sefilor pesedisti ai celor doua Camere, alegerile anticipate sunt o optiune.

La o zi distanta, presedintele PNL a intors-o. El a promis ca actuala Putere "va merge pana la capat", pentru a-i inlocui din functii pe Adrian Nastase si pe Nicolae Vacaroiu: "Am intrat intr-un razboi al nervilor (cu Opozitia - n.red.), dar vointa noastra politica este mai puternica. Nu vom ceda nervos. Vom merge pana la capat". Intrebat daca aceasta inseamna ca, in caz de esec, se va ajunge la alegeri anticipate, Tariceanu a raspuns ca nu include scrutinul parlamentar devansat in formula mersului "pana la capat".

In aceeasi seara, dupa ce-a iesit de la intalnirea cu Traian Basescu, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, l-a contrazis, voalat, pe Tariceanu: "Coalitia are un angajament, iar daca nu se indeplineste acest angajament, Alianta isi rezerva dreptul sa aiba un punct de vedere pe care il va prezenta la momentul oportun". Videanu a sustinut ca, tocmai pentru ceea ce face PSD in ultima luna, in Parlament, ar trebui schimbati presedintii celor doua Camere legislative.

Si ceilalti lideri ai coalitiei guvernamentale s-au plans, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, de blocajul parlamentar generat de Opozitie. "Printr-o disciplina si o functionare impecabila a coalitiei in Parlament, Regulamentele pot fi modificate, iar impasul poate fi depasit. Este adevarat ca Opozitia incetineste dezbaterile, dar coalitia are majoritate, iar, prin disciplina si organizare, se pot adopta noile Regulamente", a declarat presedintele udemerist Marko Bela.

La randul sau, liderul conservator Dan Voiculescu a precizat ca i-a cerut lui Traian Basescu sa medieze criza legislativa: "Mi-e jena, mi-e chiar rusine de modul in care se desfasoara lucrarile in Parlament. I-am spus presedintelui ca, in perioada urmatoare, ar trebui sa-si manifeste dreptul democratic de a media intre partidele parlamentare, pentru rezolvarea blocajului din cele doua Camere".


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.