Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la TVR 1, ca "maximul crizei din Romania a fost depasit".
Replicand unui comentariu al realizatorului emisiunii referitor la momentul de "criza maxima", Basescu a spus ca "maximul crizei a fost depasit". Moderatorul a facut observatia ca ar mai fi existat opinii in acest sens.

"Eu nu am facut aprecieri pana acum, acum va spun ca a fost depasit maximul crizei", a spus seful statului, potrivit MEDIAFAX.

  • Basescu: Sa vedem unde gasim solutii pentru a elibera 1,5 miliarde din imprumuturi pentru investitii

Urmatoarea miscare in planul lui Basescu este gasirea unei solutii pentru a elibera 1,5 miliarde din imprumuturi pentru investitii si ca in zilele urmatoare va avea discutii cu Guvernul pentru a se vedea unde se vor gasi solutii pentru a elibera 1,5 miliarde euro, "din banii imprumutati".

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a mentionat la TVR 1 ca deficitul deja convenit cu FMI pentru anul viitor este de 4,4%, adica 5,7 miliarde euro si a precizat ca "deficitul pe care ni-l permitem este exact valoarea datoriilor" pe diferite fonduri, precum cele de pensii, somaj, arierate. El a aratat ca acesti 5,7 miliarde euro vor fi imprumutati. Traian Basescu a mai spus ca a avut o discutie cu ministrii si luni si marti seara, apreciind ca, din banii pe care-i imprumutam, macar 1,5 miliarde sa fie pentru investitii.
  • Basescu, despre situatia in care Boc si-ar fi depus mandatul: Eram in mare dificultate

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, miercuri seara, la TVR1, ca ar fi fost intr-o mare dificultate daca premierul Emil Boc si-ar fi depus mandatul, deoarece se redeschidea problema majoritatii guvernamentale, iar PNL si PSD nu sunt capabile sa treaca tara prin criza.

"Eram in mare dificultate, pentru ca se redeschidea problema majoritatii guvernamentale. Trebuia sa incep negocierile cu toate partidele, iar, in momentul de fata, cu scuze, ca nu vreau sa atac niciun partid, dar abordarile publice si programele, asa cum le-am vazut in enunturi, fara nicio sustinere, la PNL si PSD imi arata ca nu sunt capabile sa treaca Romania prin criza. Ar guverna demagogic, cum au facut-o in 2007-2008, ar merge pe niste solutii imposibile, care ar ingloda tara in datorii si in deficite", a spus Traian Basescu.

El a adaugat ca se bucura ca, pana la urma, PDL, in interiorul lui, a inteles solutia corecta. "Dar ma bucur, in acelasi timp, ca l-au atentionat si pe premier: atentie, ar fi o varianta sa-ti depui mandatul", a continuat seful statului la TVR1. Acesta a adaugat ca nu s-a implicat in procesul de desemnare a noilor ministri, preferand sa lase decizia principalului partid de guvernamant, PDL, sa-si asume integral responsabilitatea.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

"Guvernul trebuia scos dintr-o anumita inertie. Remanierea, desi nu a adus personalitati cunoscute, a adus niste oameni hotarati sa se implice", a declarat Traian Basescu la TVR 1. El a mai spus ca, anterior remanierii, s-ar fi putut consulta cu premierul pentru a stabili ce ministru trebuie schimbat, dar ca a preferat sa lase decizia PDL, ca principal partid de guvernamant, sa-si asume integral responsabilitatea.

"As fi avut posibilitatea sa colaborez cu premierul in gasirea unor oameni. Am preferat sa las decizia PDL in utilizarea propriilor resurse, asa cum le are. Cred ca asa e corect. Sunt partid de guvernamant, sa-si asume integral responsabilitatea remanierii", a explicat seful statului. Totodata, Basescu a spus, referitor la cresterea numarului de ministri remaniabili, de la trei, in varianta initiala, la sase, ca a fost hotarata dupa o analiza mai atenta in cadrul PDL.

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.