Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri bugetul institutiei pentru anul 2006. Valoarea acestuia se ridica la 1.230 de miliarde de lei vechi

Anul acesta Senatul a avut un buget de doar 900 de miliarde de lei. Suplimentarea a fost motivata prin faptul ca Senatul s-a mutat intr-un nou sediu. Atit cheltuielile de amenajare si dotare, cit si cele de intretinere sint mai mari, intrucit si spatiul pe care il ocupa Senatul este de patru ori mai mare, a explicat Dan Vasiliu, secretarul general al institutiei. Cind se pregateau sa mute Senatul in noul sediu, atit Nicolae Vacaroiu, cit si Dan Vasiliu spuneau ca nu va fi nevoie de bani pentru mobilier si covoare, intrucit vor fi mutate in noul sediu.

Mutarea mobilierului a costat 35 de mii de euro. Acum, s-a constatat ca "mobilierul si covoarele Senatului sint aproape in intregime depasite ca durata de utilizare si intr-o stare avansata de uzura". Drept urmare, Senatul a cerut achizitionarea de mobilier in valoare de 130 de miliarde de lei. Dan Vasiliu spune insa ca "nu mobilierul adus din vechiul sediu e uzat, ci acela gasit in noul sediu".

Un milion de euro pentru un institut-fantoma

In bugetul Senatului a fost inclusa si suma ceruta pentru 2006 de catre Institutul Revolutiei Romane (IRR) condus de Ion Iliescu. Aceasta se ridica la 33,8 miliarde de lei vechi, adica aproximativ un milion de euro. In 2005, Institutului i-au fost alocate. Dan Vasiliu sustine ca suplimentarea bugetului IRR se datoreaza indexarii cu indicele inflatiei. Cu toate acestea, potrivit lui Vasiliu, IRR nu a cheltuit nici un leu din suma pe acest an, intrucit Institutul nu a inceput sa functioneze. "Desi institutul nu functioneaza, i-a fost prevazut bugetul. Ca sa functioneze, au nevoie de sediu. Deocamdata asteapta ca sediul sa-i fie pus la dispozitie de guvern", a precizat secretarul general al Senatului.

Fostul ministru al Culturii, senatorul PSD Razvan Theodorescu, care este si membru in conducerea IRR, il contrazice insa pe Dan Vasiliu. El spune ca IRR are o adresa si un sediu, ba mai mult, chiar functioneaza. "Am participat si la vreo doua intilniri cu domnul Ion Iliescu", ne-a declarat senatorul PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.