Luni, 6 Septembrie, pemierul Emil Boc a implinit varsta de 44 de ani.

Primul ministru s-a aniversat luni ziua, in plina “criza” politica, cu un semi-nou guvern si multe probleme legate de buget.

  • Tanarul Emil Boc

Potrivit ziarului "Clujeanul", acum 44 de ani, intr-o familie din satul clujean Rachitele, se nastea al cincilea copil al familiei cunoscute de localnici ca fiind a lui Nutu a Naii, dupa cum i se spunea in zona lui Ioan Boc, tatal actualului premier.

Fiind cel mai mic dintre frati, Emil era si cel mai rasfatat si protejat, in special de catre tatal sau. "Ii era mai drag ca era asa, mai maruntel... O vazut ca-i place fotbalul si tot timpul ii cumpara mingi. Io il certam, ca tot spargea geamuri, da' el ii lua apararea", explica Ana Boc, mama premierului.

Emil a ales scoala, asa ca s-a inscris la Liceul "Ady-Sincai" din Cluj. Dupa liceu, a dat admitere la Facultatea de Istorie-filosofie. La un moment dat, mama Nuta a inceput chiar sa se ingrijoreze ca baiatul ei cel mic o sa faca scoala toata viata.

"Avea 22 de ani si nici un gand de insuratoare. Io pusesem ochii pe-o fata, Mariana, de-aicea din sat, care tare mi-am dorit-o de nora, ca era guraliva. Si ea s-o dus la scoala mai departe, de s-o facut medic de tomnit dinti, da', la un moment dat, numa' am auzit ca se marita! L-am luat pe Emil de-o parte si i-am spus: , da' n-am avut nici un spor", povesteste Ana Boc.

Emil i-a spus, atunci, ca "a veni si randul insuratorii", dar ca mai intai trebuie sa termine scoala.

Insa Emil avea el planurile lui, cu o studenta la Litere, de care se indragostise la prima vedere. S-au casatorit si de 16 ani formeaza un cuplu fiind Emil si Oana Boc, familie care in 1996, respectiv 1999 a mai capatat doi membri: Cezara si Patricia, fetitele actualui premier.

Ce-i urezi lui Boc de ziua lui? - scrie pe Forum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.