Presedintele Traian Basescu l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, in timpul intrevederii cei doi discutand despre vizita sefului statului polonez, Bronisaw Komorowski, la Bucuresti, in acest an.

Presedintele Traian Basescu i-a spus sefului diplomatiei poloneze ca a discutat cu presedintele Republicii Polone, Bronis³aw Komorowski, fiind exprimata intentia unei vizite a acestuia in Romania, in acest an.

"O vizita extrem de importanta", a catalogat-o seful statului roman.

Totodata, el a afirmat ca, in timpul acestei vizite, este de asteptat sa fie semnata partea practica a Acordului strategic cu Polonia, convenit pe timpul mandatului lui Lech Kaczynski.

De asemenea, Traian Basescu i-a spus ministrului polonez de Externe ca spera ca parteneriatul strategic romano-polonez sa consolideze relatiile bilaterale in interiorul UE.

La intrevedere au mai participat ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, si ambasadorul Republicii Polone la Bucuresti, Wojciech Zajaczkowski.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, ca parteneriatul strategic dintre Romania si Polonia, concretizat la nivel politic, va fi consolidat prin semnarea, in aceasta toamna, de catre premierii celor doua tari a unei foi de parcurs.

"Confirm ca strategia noastra comuna este aproape gata si ca va fi adoptata in comun, fie la intalnirea premierilor, fie la intalnirea cu presedintele Komorowski", a declarat, la randul sau, ministrul de Externe polonez, Radoslaw Sikorski.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.