Dupa o pauza de un an, tinerii social-democrati s-au intors, pentru pregatirea politica anuala, la malul marii, unde Radu Mazare le-a servit reteta succesului: uniforma de militar, atitudine rebela si "o noua Revolutie".

Prima zi a scolii de pregatire politica a viitoarelor cadre social-democrate a coincis cu marea fierbere de la Bucuresti din urma remanierii Guvernului Boc.

Discursurile seniorilor catre juniorii care visau trecerea de la lipitul de afise la mapele de consilieri au facut referire, inevitabil, la fenomenul politic ce se desfasura la 300 de kilometri departare, astfel incat printre indemnuri la curaj si atitudine s-au mai strecurat si critici la adresa guvernantilor, scrie MEDIAFAX.

"Au inlocuit prostii cu hotii"
, a tunat Ponta, inainte ca Radu Mazare sa isi faca aparitia, in uniforma militara, cu bereta rosie, indemnand la o noua Revolutie.

"Bai, ce as mai face o revolutie cu voi de aici! Mie imi place de Fidel Castro. E un smecher, a luat puterea la 32 de ani si a tinut-o 50 de ani si a facut ce a crezut el ca trebuie sa faca. Si a avut si gagici si a avut si femei si si-a facut treaba. Da, mie imi place de el. Ce daca unora nu le place si stramba din nas, mie imi place. Si voi ar trebui sa faceti la fel, sa aveti curaj si sa faceti ce va place"
, i-a indemnat el pe tinerii pesedisti care deja incepusera sa naduseasca sub un soare aparut dupa multe zile de cer innorat.

Prima lectie despre politica a continuat, pana spre pranz, intr-o nota lejera, pentru a nu-i speria pe invatacei. Adrian Nastase a facut glume despre lungimea discursurilor, Radu Mazare a rememorat vremurile cand Nastase era prim-ministru si "era coada" in spatele lui, iar Liviu Dragnea i-a urat succes lui Nicu Banicioiu in viitoarele alegeri pentru conducerea TSD.

Dupa pauza de masa, lucrurile s-au schimbat, discutiile s-au complicat, subiectele fiind deja complexe.

Pentru a-i tine ocupati pe cat mai multi, au fost organizate doua sesiuni de discutii in paralel, in locuri diferite. In timp ce Titus Corlatean si Olguta Vasilescu predau despre comunicare, Constantin Nita si Viorel Hrebenciuc au vorbit despre cauzele crizei, deficitul de cont curent, balanta de plati.

Ca discutia oarecum arida pe teme financiare sa nu ii adoarma pe tinerii social-democrati, locul a fost atent ales: un club care promitea ca spre seara va fi mai mult decat animat.

Citeste si:
Presedintele Raul Castro a promis ca va apara principiile lui Fidel
Presedintele Raul Castro a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.