Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, marti, ca a renuntat sa mai candideze pentru functia de lider al grupului social-democrat din Camera, insa ramane in continuare "negociator" pentru partid.

Hrebenciuc a afirmat, dupa sedinta grupului PSD din Camera Deputatilor, in care Mircea Dusa a fost ales lider, ca a decis sa renunte la aceasta functie pentru ca nu mai avea timp si pentru Comisia de afaceri europene.

"Detin in acelasi timp functia de presedinte al Comisiei de afaceri europene. Ati vazut ca in ultima perioada absorbtia fondurilor europene a fost de doar 12%, Romania fiind un contribuitor net la UE. Comisia trebuie sa isi intareasca rolul, are sarcini multe in perioada care urmeaza si, efectiv, timpul nu mi-ar fi ajuns sa fiu si lider de grup si sef de comisie", si-a motivat el decizia.

Hrebenciuc a precizat ca va ramane vicelider al grupului PSD din Camera Deputatilor si va fi in continuare implicat in activitatea grupului.
Intrebat daca prin renuntarea la functia pe care a detinut-o zece ani PSD nu pierde un negociator politic, el a raspuns: "Nu, negociator raman in continuare, nu pierde PSD aici".

Intrebat daca decizia de a se retrage din functia de lider al deputatilor PSD are legatura cu alegerea unui nou presedinte al PSD si cu o inevitabila "schimbare de garda", Hrebenciuc a spus ca intentiona inca din sesiunea trecuta sa renunte la functie, doar o contracandidatura, cea a lui Ioan Munteanu, impingandu-l sa mai candideze o data, pentru a nu crea impresia de "abdicare".

Mircea Dusa a fost ales, marti, lider al grupului PSD din Camera Deputatilor, el fiind singurul candidat pentru acest post, care a fost detinut pana acum de Viorel Hrebenciuc. Dusa a fost ales lider al deputatilor PSD, in sedinta de marti a grupului, cu votul unanim al colegilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.