PSD era cit pe-aci s-o puna de un sprit politic in sanctuarul lui Traian Basescu: restaurantul Golden Blitz. Grupul de la Cluj l-a convins pe Geoana sa nu accepte planul lui Mitrea

Ideea de a descinde la Golden Blitz ieri-seara la ora 19.00, fix cind ar fi trebuit sa aiba loc consultarile dintre Traian Basescu si PSD, i-a venit lui Miron Mitrea. Impreuna cu Mihai Tanasescu, Mitrea a venit la Senat sa le impartaseasca si senatorilor planul: "Mergem la el la birt". Mircea Geoana si Adrian Nastase au acceptat cu usurinta. Spre deosebire de Geoana, Nastase le-a zis ca este de acord, dar ca el mai are o intilnire. Si dupa ce va termina va veni si el. In acest fel, Nastase si-a lasat loc de scapare.

Planul lui Mitrea era acela de a-l sfida pe Basescu. Pe linga faptul ca refuzase invitatia de a avea consultari la Cotroceni, liderii PSD se gindeau sa-i invirta lui Basescu cutitul in rana printr-o cina in restaurantul sau favorit. Operatiunea "PSD la Golden Blitz" tintea "sa fie una de imagine, asemeni celei desfasurate de Basescu la Cotroceni", sustin surse din partid. PSD voia in acest fel sa-l ia pe seful statului la misto si sa simuleze o "intilnire de taina exact in locul in care se iau marile decizii politice".

Clujenii vor sa-l dezlipeasca pe Geoana de Mitrea

Daca Geoana a acceptat usor, grupul de la Cluj, dar si batrinii Ion Solcanu si Doru Ioan Taracila l-au sfatuit sa nu se duca. Pentru ca in acest fel "PSD pare un partid neserios si se compromite". "Clujenii" sint destul de suparati pe Mircea Geoana pentru ca "se lasa manipulat usor de Mitrea", una dintre deciziile care le-a scapat fiind aceea de a nu se merge la consultarile de la Cotroceni. Cu Ioan Rus la Cluj si cu Vasile Dincu la Parlamentul European, Geoana este influentat din ce in ce mai tare de Mitrea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.