Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca "gruparea politico-financiara din jurul lui Traian Basescu si a Elenei Udrea" doreste "infeudarea" bugetului Capitalei si incearca desfiintarea sectoarelor din Bucuresti, el facand un apel la stoparea unei astfel de initiative.

"Colegii mei liberali bucuresteni au adoptat o rezolutie pe care eu, ca presedinte al PNL, mi-o asum si pe care o voi promova in conducerea centrala a partidului nostru. Rezolutia este un semnal de alarma si un act prin care ne angajam in actiune pentru a impiedica infeudarea Capitalei de catre gruparea politico-financiara din jurul lui Traian Basescu si a Elenei Udrea. Cum se vede, in contextul prabusirii Partidului Democrat si a lui Traian Basescu in increderea romanilor, aceasta grupare incearca sa se replieze in Bucuresti, sa creeze un punct de rezistenta, care sa asigure accesul clientelei politice in continuare la un buget local rezultat din taxele, impozitele, contributiile platite de un oras care produce 35% din Produsul Intern Brut al Romaniei", a declarat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

  • Rechini imobiliari

El a adaugat ca este vorba despre o clientela politica "pestrita, de la rechinii imobiliari binecunoscuti, pana la ceea ce numea cineva pe vremuri mafia personala a lui Adrian Nastase, din care cu onor faceau parte, printre altii, domnii generali Oprea si Ontanu".

"Toti sunt astazi, intr-o forma sau alta, legati de campania pe care, in mod nerusinat, Elena Udrea a numit-o «Bucurestiul meu». Asa se explica si repozitionarea doamnei Udrea pe pozitia de presedinte al PDL Bucuresti si teatrul pe care il joaca, in scopul de a crea un profil de candidat la Primaria Generala. Se folosesc toate mijloacele pe care aceasta grupare le are la dispozitie, inclusiv incalcarea spiritului legilor tarii si a principiilor care stau la baza administratiei locale din toata Uniunea Europeana, anume subsidiaritate, autonomie locala, etc.", a mai spus Antonescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

El a precizat ca se pregateste desfiintarea sectoarelor, pentru ca decizia asupra banilor bucurestenilor sa fie la Consiliul General, "dominat, controlat de Partidul Democrat" si a aratat ca a primit si el, ca si ceilalti parlamentari de Bucuresti, "un fel de chestionar" trimis de un secretar de stat din Ministerul Internelor si Administratiei, document in care era intrebat, "ca un scolar", cum ar trebui sa arate organizarea administrativa a Capitalei.

Totodata, presedintele PNL a afirmat ca se pregatesc campanii mediatice pentru discreditarea unor primari de sector, pentru ca unii dintre acestia "le stau in gat ca un os de peste" si ca, de asemenea, se pregatesc "campanii de inselare a bucurestenilor pentru a incerca sa-i faca sa uite de incompetenta si ticalosia, coruptia guvernarii Basescu-Udrea-Boc”.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

  • Bucuresti nu este al Elenei Udrea sau al lui Traian Basescu

"Le amintim acestor oameni ca Bucurestiul nu este nici al Elenei Udrea, nici al sotului ei, nici al lui Traian Basescu. El este al bucurestenilor si al Romaniei intregi. Somam PDL sa abandoneze proiectul de transformare a Capitalei intr-o feuda, cerem PSD sa abandoneze pasivitatea pe care o manifesta in acest caz, pasivitate care ar putea fi socotita si complicitate si sa ia pozitie certa in favoarea cetatenilor Bucurestiului. Ii cer in mod special si in nume personal primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa abandoneze politica strutului in aceasta chestiune si sa vina alaturi de noi in acest demers", a afirmat liderul liberal.

El a mai spus ca, daca aceasta actiune - "Bucurestiul pentru Elena Udrea sau Bucurestiul Elenei Udrea si al PDL" - nu va inceta, liberalii vor solicita organizarea unui referendum local.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

La randul sau, presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a caracterizat viziunea PDL asupra Capitalei drept "una primitiva si chiar de tip mafiot".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.