Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri, la Deva, intr-o conferinta de presa ca recomanda liberalilor sa renunte la animozitatile cu membrii PD si sa gaseasca o cale de intelegere cu acestia. "Va recomand tuturor membrilor PNL sa lasati animozitatile la o parte si sa gasiti calea de intelegere cu membrii PD", a spus Tariceanu, potrivit Mediafax. Liderul PNL a precizat ca viziunea liberalilor, din punct de vedere politic, este ca Alianta sa fie intarita. "Atata vreme cat alianta dintre PNL si PD functioneaza, vom avea un mandat de succes. Ne vom putea prezenta in fata alegatorilor, la sfarsit de mandat, onorabil. E adevarat, sunt unele semne de intrebare, printre care si acela daca Alianta DA va rezista. Sunt unele stangacii facute, pe care trebuie sa ni le asumam", a spus Tariceanu.

Pe de alta parte, prim-ministrul a sustinut ca nici un lider PNL nu se va lasa impresionat de "avansurile" facute de PSD. "Ne-am angajat sa facem niste lucruri, vrem sa facem si mai mult, daca se poate. In aceste conditii, nici un lider PNL nu se va lasa sedus de avansurile facute de PSD. Credem ca tara are nevoie de proiectele Aliantei. PSD este intr-o situatie dificila si lucreaza sa distruga temelia Aliantei. Nimeni din conducerea centrala a PNL si nici din teritoriu nu va fi dispus sa dea crezare unor asemenea avansuri, facute de PSD. Cred ca suntem destul de inteligenti sa ne dam seama ca e important ca Alianta PNL-PD sa functioneze. Nu ne intereseaza oferta PSD", a adaugat liderul liberalilor, prezent la Conferinta Judeteana de alegeri a filialei hunedorene a PNL.

La randul sau, vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, aflat sambata la Cluj Napoca, a apreciat ca solutia pentru stingerea conflictele dintre filiale PNL si PD in teritoriu este intalnirea regulata a liderilor democrati si liberali in cadrul consiliilor locale si judetene ale Aliantei DA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.