Ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, a declarat ieri, intr-un interviu acordat postului national de radio, ca Romania nu are un plan de rezerva in cazul in care va rata aderarea la UE la termenul stabilit.

Ministrul integrarii a spus, dupa ce s-a intors de la Bruxelles, unde a prezentat progresele tarii noastre in procesul de aderare, ca nu are nici un plan secundar daca obiectivul integrarii nu va fi dus la indeplinire. "Planul B nu exista, pentru ca noi stim ca lucrul cel mai important, valoarea cea mai mare a actiunii noastre in perioada urmatoare o constituie implementarea legislatiei europene", a explicat Boagiu. Ea a adaugat ca politicienii au efectuat majoritatea demersurilor necesare aderarii si a spus ca in perioada urmatoare, cetatenii trebuie sa concentreze si ei asupra procesului.

"Mi-as dori foarte tare ca perioada care a ramas pana la aderare sa fie o perioada in care toti cetatenii Romaniei sa se concentreze asupra acestui proces, nu numai politicienii, nu numai guvernul, nu numai parlamentul, in asa fel incat noi sa nu avem nici cea mai mica problema legata de faza de pregatire pe care o parcurgem in acest moment. Perioada urmatoare trebuie dedicata informarii cetatenilor, tuturor categoriilor, asupra a ceea ce inseamna UE, a ceea ce inseamna sa fii cetatean european. Singurul lucru care trebuie realizat acum este adaptarea noastra, a Romaniei si a romanilor, la noul mediu in care noi vom intra", a spus Boagiu.

In ceea ce priveste evaluarea europenilor, ministrul integrarii a pus accent pe corectitudinea cu care va fi in intocmit raportul de monitorizare al Comisiei Europene. "Cred ca acest raport de tara va fi un raport echilibrat, un raport transparent", a asigurat Anca Boagiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.