Organizarea alegerilor interne in cadrul filialelor PNL da tot mai multa bataie de cap conducerii centrale a partidului, din cauza numeroaselor conflicte care ies la iveala in lupta pentru functii. Dupa repetatele scandaluri din teritoriu, se pare ca nici la nivelul Bucurestiului lucrurile nu stau mai bine, liberalii din Organizatia PNL sector 4 contestandu-l pe actualul lor presedinte, nimeni altul decat primarul Adrian Inimaroiu.

In ultima sedinta, Comitetul Executiv al PNL a decis formarea unei comisii care sa medieze conflictul si sa verifice modul in care sunt pregatite alegerile din Organizatia sectorului 4. Comisia, formata din secretarul general PNL, Dan Motreanu, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, si Adrian Iorgulescu, membru BPC, va merge luni in "inspectie" pentru a constata la fata locului cum stau lucrurile. Problemele pe care le are Inimaroiu cu justitia i-au nemultumit pe liberalii din sector, acestia acuzandu-l ca strica imaginea partidului si reprosandu-i ca nu a facut mai nimic de cand este primar.

Conflictul dintre edil si mai multi membri ai filialei s-a amplificat in pragul alegerilor interne, programate sa aiba loc pe 29 octombrie, contracandidatii lui Inimaroiu fiind Georgeta Ionescu, secretar de stat in cadrul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si candidatul liberal pentru functia de secretar general al Camerei Deputatilor, precum si Adrian Badila, fost subprefect al Capitalei, numit recent in functia de director al Institutului National de Administratie.

Ca si in alte situatii similare, cele doua tabere isi disputa baza de date care contine evidenta membrilor ce indeplinesc conditiile statutare pentru a putea participa la scrutin, miza fiind voturile in plus sau in minus pe care le-ar putea obtine candidatul. Surse liberale sustin ca Inimaroiu a "confiscat" baza de date, fiind singurul care are acces la informatiile cu pricina, pentru a-si alege pe spranceana oamenii care vor vota noul presedinte ale organizatiei. De asemenea, surse liberale spun ca Inimaroiu i-a santajat si a facut presiuni asupra membrilor PNL pe care i-a angajat in diferitele structuri administrative ale sectorului 4 sau in regiile si societatile aflate in subordinea primariei.

In luna mai, Inimaroiu a fost pus sub urmarire penala de catre Parchetul Judecatoriei sectorului 4, fiind acuzat ca a prejudiciat bugetul local cu 400.000 de euro, pe vremea cand era doar consilier local si membru in comisia de vanzare a spatiilor comerciale, mai exact in perioada 2000-2004. Actualul primar si alti patru colegi sunt cercetati pentru ca au vandut in mod abuziv, la un pret subevaluat, doua centre comerciale de pe raza sectorului 4.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.