Degringolada din Partidul Conservator continua. Nicolae Radneantu, presedintele organizatiei municipale Pitesti si vicepresedinte al filialei judetene Arges, a parasit aceasta formatiune. El si-a motivat demisia prin faptul ca nu este de acord cu pozitia duplicitara a liderilor de la Bucuresti, care sunt cand de partea Aliantei PNL-PD, cand de partea PSD. Cu doar o zi in urma, aproximativ 800 de membri ai filialei Hateg (judetul Hunedoara) si-au dat demisia din partid, acuzand "desele reorientari politice ale conducerii centrale".

O delegatie a conducerii centrale a Partidului Conservator va merge in acest weekend la Hateg si Pitesti pentru a afla cum stau lucrurile in cele doua filiale, ne-a declarat ieri purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. In opinia sa, justificarile "dezertorilor" nu stau in picioare. "Daca erau nemultumiti de colaborarea cu PNL-PD renuntau la PC in urma cu opt luni, cand am decis ca-i sustinem la guvernare", a argumentat Ciuca.

Al treilea val

Zilele acestea are loc un al treilea val de demisii din Partidul Conservator, din ultimii doi ani. In 2003, partidul lui Voiculescu, pe atunci umanist, a fost parasit de un numar important de parlamentari, dupa ce presedintele PUR a decis sa rupa colaborarea cu PSD. In 2004, Voiculescu a facut o noua pirueta, reorientandu-se catre PSD, ceea ce a generat un nou val de demisii in teritoriu, nume grele ale partidului. Este vorba despre prahoveanul Florin Anghel, plecat impreuna cu 15.000 de membri ai filialei, printre care 12 primari, 10 viceprimari, doi consilieri municipali, patru consilieri judeteni si peste 120 de consilieri locali. A urmat primarul Bacaului, Romeo Stavarache. Ambii s-au inscris in PNL.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.