O altercatie s-a produs joi noapte in sediul Partidului Ecologist Roman. Au fost implicate doua factiuni divergente ale gruparii si cativa bodyguarzi ai unei firme de paza bucurestene. A fost nevoie de interventia politistilor de la Sectia 10, care au dezamorsat intr-un final conflictul. "Am impartit cateva amenzi si am luat declaratii", spun ei. "Nu a fost vorba insa de ceva grav, doar cateva geamuri sparte. Cel mai bine ar fi sa se impace pana cand instanta va hotarat cine are dreptate."

Intre Petru Lificiu, fost ministru al mediului in guvernarea PSD, si Cornel Protopopescu are loc o lupta crancena pentru sefia Partidului Ecologist Roman. Primul spune ca a fost ales de filialele din tara ca presedinte, iar al doilea afirma ca demersul prin care a fost schimbat de la sefia gruparii ecologiste este ilegal. De aici si pana la bataia de la partid nu a mai fost decat un pas. Convins ca dreptatea este de partea sa, Cornel Protopopescu transeaza inca de la inceput problema. "Lificiu este un impostor", spune el. "A fost membru PSD si acum vrea sa puna mana pe Partidul Ecologist. Numai ca nu o sa ii mearga."

Alegeri ilegale

Protopopescu spune ca fostul ministru al mediului s-a instalat ilegal la sefia partidului. "A organizat la Cluj un congres extraordinar unde, impreuna cu demisionarii si cei dati afara, au fost adusi toti membrii nemultumiti din partid. In urma acestei adunari, Lificiu a fost ales noul presedinte al partidului. Or asa ceva nu se poate tolera." Referitor la incidentul de la sediu, Cornel Protopopescu spune ca nu a fost vorba de o altercatie grava. "Oamenii lui Lificiu au ocupat abuziv birourile si atunci baiatul de la paza a chemat intariri ca sa il ajute sa stabilizeze situatia. Nu a fost insa nimeni lovit."

"Protopopescu a comis fraude financiare"

Petru Lificiu spune ca cele doua parti au intrat in conflict in urma cu cateva zile. "Protopopescu a venit cu o bormasina ca sa schimbele yalele de la sediul central". Despre incidentul din sediul "verzilor", Lificiu declara: "Au venit bodyguarzi ai firmei Cameleon si i-au lovit pe oamenii nostri dinauntru. Exista o inregistrare video ca dovada. Fostul presedinte nu intelege ca nu mai este in functie. Eu am fost ales dupa un congres extraordinar la Cluj, unde au participat 36 de filiale ale partidului. Din cei 362 de votanti, 360 au fost pentru schimbarea din functie a lui Protopopescu, iar doi s-au abtinut".

Fostul PSD-ist il mai acuza pe Cornel Protopopescu ca s-a folosit de banii organizatiei: "El nu vrea sa ia mana de pe contul partidului. Se pare ca a comis fraude si a folosit banii in interes personal. Voi solicita Curtii de Conturi sa faca un audit economic-financiar".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.