Supunerea orbeasca a conducerii PD fata de directivele venite de la presedintele Basescu si de la guvern a provocat o revolta in randul deputatilor acestui partid.

Picatura care a umplut paharul a fost zvonul privind numirea, de catre ministrul mediului, Sulfina Barbu, a unui nou director al Companiei Apele Romane, Madalin Mihailovici, fara ca aceasta numire sa fi fost avizata de comisia de partid insarcinata cu remanierea secretarilor de stat. "Daca exista o regula, trebuie sa o respectam", a spus un vicepresedinte al PD. Aceste remarce vin pe fondul unor discutii mai vechi din PD, parlamentarii partidului fiind complet nemultumiti de colaborarea cu ministrii si secretarii de stat. Un deputat a aratat ca secretarii de stat au ignorat complet relatia cu partidul, pana in momentul in care premierul Tariceanu a cerut o remaniere la nivelul acestora. ,Abia atunci au venit la noi sa-i salvam", a povestit un lider al PD.

Parlamentarii PD se mai plang si de faptul ca, in comisiile parlamentare, toate initiativele si amendamentele le sunt blocate de secretarii de stat. Situatia este cu atat mai enervanta pentru deputatii PD cu cat unii din acesti secretari de stat - cum ar fi, de exemplu, Alexandru Mircea, de la Ministerul de Interne - sunt in functie din perioada guvernarii PSD. In sedinta de ieri a grupului PD a avut loc si o dis-cutie pornita de la anuntul presedintelui Basescu ca nu mai poate fi vorba de alegeri anticipate pana in ianuarie 2007. "Acum trebuie sa trecem la planul B si sa consolidam structurile partidului", a cerut, in timpul sedintei, vice-presedintele PD Cezar Preda.

Cuvintele sale au fost insa interpretate de colegii sai ca o revolta fata de faptul ca partidul isi pierde identitatea si nu actioneaza decat pe baza indicatiilor venite de la Palatul Cotroceni. "Repetam exact greselile PSD, care nu facea un pas fara aprobarea lui Adrian Nastase", a comentat, dupa sedinta, un parlamentar PD. Acesta a criticat si faptul ca Basescu a decis sa renunte la alegerile anticipate exact intr-un moment in care activitatea parlamentului este blocata de PSD si exista tot mai multe zvonuri privind o colaborare intre acest partid de opozitie si liberali.

Cezar Preda a insistat insa pe necesitatea ca PD sa-si recreeze propria imagine, pornind de la premisa ca Traian Basescu nu va mai reveni niciodata in acest partid. In august, la Neptun, Basescu a avut o lunga discutie cu mai multi lideri PD - printre care Vasile Blaga, Gheorghe Albu si Cezar Preda - si i-a anuntat ca nu se va intoarce, la incheierea mandatului de presedinte, in partid si le-a cerut sa aiba grija de fosta sa formatiune politica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.