Presedintele Partidului Popular (PP), deputatul Corneliu Ciontu, a acuzat ieri Politia Romana de faptul ca desfasoara activitati de "prigoana politica" prin verificarea abuziva a celor 40.000 de cetateni care au semnat pentru infiintarea acestei formatiuni politice.

Corneliu Ciontu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca inscrierea PP in registrul partidelor politice reprezinta o adevarata "odisee", avand in vedere faptul ca, in urma unei sesizari penale depusa la Parchetul General de catre senatorul PRM Gheorghe Funar, Politia Romana a inceput verificarea celor 40.000 de semnaturi adunate pentru infiintarea acestui partid politic. Ciontu a mentionat ca aceasta verificare a semnaturilor constituie un fapt fara precedent, cu care nici un alt partid politic nu a mai fost confruntat.

Potrivit presedintelui fondator al PP, Politia Romana, in actiunea sa de verificare a semnaturilor, desfasoara activitti "de prigoana politica", avand in vedere ca semnatarii au fost convocati la sediile de politie "asemeni unor infractori", pe baza de citatie personala. Acest fapt a fost de natura sa conduca la formarea unor cozi "de zeci de oameni" la portile sediilor de politie, a spus Ciontu.

Totodata, Ciontu a mentionat ca semnatarii au fost obligati sa-si justifice opiniile politice, existand si numeroase cazuri in care li s-a explicat de catre organele de politie ca parasirea PRM este o fapta "grava si periculoasa". Solicitand public identificarea si sanctionarea cadrelor de politie care au incalcat deliberat prevederile constitutionale privitoare la dreptul de asociere, PP a decis sa aduca la cunostinta Parlamentului European, a Presedintiei, a Guvernului si a Ministerului de Justitie abuzurile Politiei Romane in ce priveste libertatea de constiinta si de asociere, a adaugat deputatul Corneliu Ciontu.

El a acuzat, totodata, fara sa nominalizeze, pe unii lideri ai PRM, care fac presiuni pentru ca PP sa nu fie inscris in registrul partidelor politice. "Sunt interese chiar si din zona puterii ca PP sa nu fie inscris prea curand", a spus Ciontu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.