Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca se asteapta ca Raportul de tara de luna viitoare al Comisiei Europene sa fie unul echilibrat, care sa constate progrese in foarte multe domenii

La conferinta "Networking Europe", a multiplicatorilor de informatie comunitara europeana, seful statului a aratat ca, in opinia sa, "in mod cert, va fi un Raport de tara obiectiv si trebuie sa renuntam la ideea ca cineva ne poate incurca din punct de vedere politic. Nu in ultimul rind, el a atras atentia ca romanii trebuie sa-si redobindeasca mindria nationala si sa intre in UE cu o "oarecare aroganta.

"Nu vad nici un motiv ca noi, aici, acasa, sa nu fim mindri si sa nu intram cu o oarecare aroganta in UE. O aroganta a poporului roman in raport cu cei care n-au nimic in plus fata de noi", a insistat Basescu. El este de parere ca "nu putem intra in UE cu capul plecat. Este dreptul nostru sa fim acolo. Noi nu cersim, noi cerem. Nu sintem luati, ci ne ducem in UE. Sintem o natiune puternica, chiar daca avem erori in istorie". Presedintele a mentionat ca "daca n-ar fi fost satirul integrarii, costurile integrarii ar fi fost tot aminate", adica "am fi gasit un milion de motive sa ne aminam performanta."

"Nici eu n-o sa mai cumpar benzina"

Presedintele i-a chemat pe romani la un boicot al spagii, subliniind ca cetatenii, in loc sa-si revendice drepturile, prefera sa dea "ciubuc". El i-a criticat pe romani pentru spaguirea vamesului, medicului si functionarului public. "In loc sa ne revendicam drepturile, noi preferam sa platim un ciubuc, o spaga", a explicat Basescu. Seful statului va raspunde pozitiv cererii ca pe 1 octombrie sa nu mai cumpere nimeni benzina. "Sint de acord, nici eu n-o sa mai cumpar benzina atunci. Dar haideti sa nu dam spaga un an de zile, incepind de miine."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.