Liderul liberalilor europeni, Graham Watson, a anuntat ca Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) a decis, in unanimitate, ca observatorii romani si bulgari afiliati sa poata vota in cadrul grupului parlamentar. "Oferim colegilor din Romania si Bulgaria dreptul de a vota in grup pentru ca avem incredere in ei si pentru ca la noi liberalismul se respecta. Vrem sa vedem Romania si Bulgaria in UE, la 1 ianuarie 2007", a declarat liderul liberalilor europeni la receptia data in onoarea noilor veniti. Watson a tinut sa spuna ca "Guvernul roman a lucrat foarte bine pentru a pastra ritmul reformelor si continua sa faca progrese pe linia indeplinirii obligatiilor asumate", dar a recunoscut, totodata, ca Romania are inca dificultati, pe care incearca sa le depaseasca, si sa respecte, in acelasi timp, angajamentele asumate.

Referindu-se la criticile liderului socialistilor europeni, Martin Schultz, fata de incercarea Aliantei D.A. de a schimba presedintii celor doua Camere ale parlamentului roman, Graham Watson a spus ca nu este surprins ca socialistii europeni sunt suparati ca PSD a pierdut alegerile si ca intelege dorinta Aliantei D.A. de a detine presedintia Senatului si Camerei Deputatilor, in contextul in care detine majoritatea in parlament.

Si reprezentantii Partidului Conservator au reusit sa se afilieze grupului liberal. Transformarea PUR in PC si schimbarea doctrinei sale nu i-au deranjat pe liberalii europeni, liderul acestora declarand ca, "daca ei apreciaza ca apartin acestei familii politice, spera intr-o foarte buna colaborare cu acestia". Votul in unanimitate al ALDE se datoreaza, in mare masura, intalnirilor pe care premierul Tariceanu si Dan Voiculescu le-au avut saptamana trecuta cu Graham Watson. PRM, care nu si-a gasit inca un grup la care sa se afilieze, s-a multumit cu salutul europarlamentarului Le Pen.

Martin Schultz (PSE) - Guvernul, imprevizibil ca Si preSedintele Basescu Liderul socialistilor europeni, Martin Schultz, considera ca in Parlamentul Romaniei exista o situatie de nesiguranta insa, treptat, "lucrurile incep sa se calmeze". "Asa cum Traian Basescu este imprevizibil, asa si guvernul se comporta intr-o maniera asemanatoare. Urmarim sa vedem cum evolueaza situatia", a continuat acesta. In legatura cu Raportul de tara, Schultz a declarat ca este prematur sa se exprime in legatura cu continutul documentului.

Gert Pottering (PPE) - Sunt destule probleme in PE Liderul popular Hans Gert Pottering a fost mai rezervat in a-si exprima opiniile despre situatia din Parlamentul Romaniei, spunand ca exista destule probleme in forul europen si ca este cazul ca parlamentarii romani sa isi rezolve treburile in interior. Una dintre problemele majore identificate de acesta este "marsul extinderii", in care s-a angajat UE, fapt ce pune institutiile europene in situatia de a se adapta rapid la schimbari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.