Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a lansat, ieri, la sedinta Consiliului National de Coordonare al Aliantei D.A. ideea desfiintarii grupului parlamentar comun al liberalilor si democratilor din Senat. Chiar daca, oficial, ideea nu este imbratisata de conducerea PNL, discutia este un barometru elocvent al evolutiei relatiilor in plan parlamentar dintre liberali si democrati.

In contextul discutiilor referitoare la dezbaterile din Parlament pe marginea celor doua Regulamente, democratul Radu Berceanu a reclamat faptul ca in batalia de la Senat nu este sprijinit de colegii liberali, afirma surse din conducerea Aliantei. Berceanu, candidatul PD la fotoliul lui Nicolae Vacaroiu, a sustinut ca el este singurul care se mai agita pe acest subiect, desi hotararea inlocuirii actualului presedinte apartine intregii Coalitii.

Afirmatiile lui Radu Berceanu au generat nemultumirea vicepresedintelui liberal Puiu Hasotti, care a spus ca, daca democratii se plang de colaborarea cu PNL si daca tot au lipsit de la intalnirea convocata de Tariceanu la Palatul Victoria, ar fi cel mai bine ca PNL si PD sa-si separe grupurile din Senat. In prezent, la Senat exista un grup parlamentar comun al Aliantei D.A. Chiar in cursul zilei de ieri, alti lideri ai PNL au afirmat ca sunt de acord cu ideea lui Hasotti. Trebuie spus ca la discutia de ieri Tariceanu nu a participat, el fiind la Guvern, prins cu rezolvarea problemelor generate de inundatii. Liderul PD Emil Boc l-a contrazis pe Puiu Hasotti, afirmand ca el il informase pe Tariceanu cu o zi inainte ca are o alta actiune si nu poate veni.

Nu a fost prima contra intre Radu Berceanu si Puiu Hasotti, care au avut dispute chiar si in public. De altfel, atitudinea lui Puiu Hasotti a fost discutata chiar si la intalnirea liberalilor cu presedintele Traian Basescu, seful statului fiind nemultumit de atacurile repetate ale senatorului PNL la adresa sa si a partenerilor de guvernare. Totusi, este pentru prima data cand una din parti ameninta cu posibilitatea despartirii. Tensiunile complica situatia, mai ales ca sedinta de ieri a Aliantei era dedicata tocmai deblocarii situatiei din Parlament.

In cursul zilei de ieri, mai multi lideri ai Aliantei au recunoscut ca afirmatia ministrului Bogdan Olteanu privind schimbarea Regulamentelor este "hazardata", aliatii hotarand sa nu mai fixeze nici un fel de termen, pentru a nu putea fi ulterior atacati ca nu l-au respectat. Pana una-alta, liderii Aliantei si-au promis sa nu se mai atace reciproc macar in public. Ramane de vazut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.