"Partidele din coalitia guvernamentala nu vor forta nota pentru modificarea regulamentelor celor doua Camere intrucat nu vor sa renunte la dezbaterea altor legi", a declarat sambata, la Bistrita, ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu.

Intrebat cand vor fi schimbate regulamentele celor doua Camere, Olteanu a raspuns: "Speranta este sa o facem cat mai repede, dar nu vom forta nota in ideea de a renunta la dezbaterea de legi in parlament. Speranta mea este ca, in doua-trei saptamani, sa terminam de discutat regulamentele si la Camera, si la Senat".

Motive pentru schimbarea lui Nastase si Vacaroiu

Ministrul Bogdan Olteanu a identificat, in aceasta perioada, o serie de motive in favoarea inlocuirii lui Adrian Nastase si Vacaroiu din fruntea celor doua Camere ale parlamentului. "Chiar daca imi doresc sa ajung presedintele Camerei, este inadmisibil ca in Regulamentul Camerei Deputatilor sa nu existe nici o prevedere care sa controleze puterea presedintelui Camerei de a lua decizii, de a supune la vot ceea ce i se cere, de a fixa ordinea de zi, de a fixa programul de lucru si de a incheia sedintele atunci cand doreste", a spus Olteanu.

Ministrul a precizat ca "presedintele Camerei Deputatilor, spre deosebire de toti ceilalti deputati, nu poate fi sanctionat in nici un fel pentru ca procedura spune ca, daca unul dintre parlamentari incalca regulamentul, presedintele sesizeaza Comisia juridica". "Astept sa vad care e presedintele Camerei care va sesiza Comisia juridica de faptul ca el insusi a incalcat regulamentul", a spus Olteanu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.