Graham Watson, presedintele grupului liberal din Parlamentul European, ne-a dezvaluit faptul ca PC, partidul lui Voiculescu, urmeaza sa solicite primirea in Partidul Liberal-Democrat European (PLDE) si ca acesta are sprijinul lui Tariceanu.

Care au fost rezultatele reuniunii de la Bratislava cu privire la Partidul Conservator?
Graham Watson: La reuniunea de la Bratislava m-am intilnit cu domnul Voiculescu si am discutat despre admiterea a doi observatori pe linga grupul nostru parlamentar. Cei doi au sprijinul PNL, mai exact domnul Tariceanu a spus ca membrii partidului sau nu au nici o obiectie fata de acesti doi observatori conservatori. Conform statutului, vom vota luni in cadrul grupului pentru ca si cei doi sa fie admisi.

Care sint sansele ca ei sa fie admisi?
Cred ca foarte mari. Eu voi recomanda aprobarea, avem si sprijinul PNL. Cred ca vom avea sprijinul grupului, sper sa primeasca aprobarea printre primele puncte de pe agenda de luni.

Este posibila apoi afilierea PC la Partidul Liberal European?
Da, este posibila, dar nu e decizia mea. Vineri a fost ales un nou presedinte al partidului, Annemie Neyts, din Belgia. Am inteles ca domnul Voiculescu va scrie o scrisoare doamnei Neyts pentru a solicita primul pas spre afiliere: statutul de observator al PC. Decizia va fi luata de catre comitetul executiv al partidului la urmatoarea intilnire din aceasta toamna.

Exista dificultati legate de PC care sa impiedice afilierea?
Din cite stiu eu, nu. Dar trebuie sa spun ca nu cunosc foarte bine partidul domnului Voiculescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.